nedelja, 20 jun 2021 06:42

АПАТИН УГОСТИО ПАРТНЕРЕ У ПРЕКОГРАНИЧНИМ ПРОЈЕКТИМА

Општина Апатин је протекла три дана била домаћин партнерима пројеката „Amazon of Europe Bike Trail“ и „Responsible Green Destination Amazon of Europe“ финансираних из транснационалног програма Дунав, у којем је наша општина пројектни партнер.

У уторак, 15. јуна, одржан је десети по реду састанак управног одбора партнерства пројекта бициклистичке руте „AoE BikeTrail“, са пратећим радионицама и смерницама за даљу имплементацију у последњем пројектном периоду који траје до 31.10.2021. године.

Дан касније сви партнери из 18 институција из јавног и приватног сектора са подручја Аустрије, Словеније, Хрватске, Мађарске и Србије имали су прилику да виде СРП „Горње Подунавље“, возе бицикл по етапи С14 бициклистичке руте Европски Амазон и уживају у прелепој природи. Гости су застајали на новим бициклистичким одмориштима и уживали у вожњи бродићем „ АоЕ Апатинка“ по Дунаву, а на Купусинској чарди, која се налази на етапи С15 АоЕ БТ руте дегустирати су рибљи паприкаш.

Последњег дана одржан је састанак управног одбора партнерства пројекта „Amazing Amazon of Europe“, пројекта који повезује 12 пројектних партнера с подручја Европског Амазона и ТБР МДД – прекогранични резерват биосфере Мура-Драва-Дунав, највећег и најочуванијег речног система у Средњој Европи, с циљем постављања темеља одрживог туризма, који је у другој години имплементације и траје до 31.12.2022. године.

Након скоро годину и по дана, партнери су коначно имали прилику да одрже састанак уживо и уживају у истраживању подручја општине Апатин и нашим кулинарским специјалитетима, али и да тестирају новоопремљену бициклистичку руту.

The post АПАТИН УГОСТИО ПАРТНЕРЕ У ПРЕКОГРАНИЧНИМ ПРОЈЕКТИМА appeared first on Radio Dunav.


Општина Апатин је протекла три дана била домаћин партнерима пројеката „Amazon of Europe Bike Trail“ и „Responsible Green Destination Amazon of Europe“ финансираних из транснационалног програма Дунав, у којем је наша општина пројектни партнер. У уторак, 15. јуна, одржан је десети по реду састанак управног одбора партнерства пројекта бициклистичке руте „AoE BikeTrail“, са пратећим радионицама […]

The post АПАТИН УГОСТИО ПАРТНЕРЕ У ПРЕКОГРАНИЧНИМ ПРОЈЕКТИМА appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...