U romskom naselju u Apatinu čitava ulica osvanula u rupama - lopovi napravili štetu od 150.000 dinara U romskom naselju u Apatinu čitava ulica osvanula u rupama - lopovi napravili štetu od 150.000 dinara Foto: Radio Dunav
ponedeljak, 07 decembar 2020 07:44

U romskom naselju u Apatinu čitava ulica osvanula u rupama - lopovi napravili štetu od 150.000 dinara

Ekipe JKP „Naš Dom“ od jutros u Romskom naselju postavljaju znakove upozorenje nad otvorima šahti i uličnih slivnika za vodu, nakon što su prethodne noći sa njih nestali poklopci i rešetke.

Naime, lopovi su krađom rešetki sa slivnika i poklopaca šahti pored velike materijalne štete ugrozili sve učesnike u saobraćaju, a u pojedinim ulicama, koje su široke tek toliko da automobil može da proće, od jutros nije moguć normalan saobraćaj. Procenjena šteta iznosi 150 000 dinara.

Čitava Omladinska ulica u ovom naselju osvanula je u rupama, pa je pravo čudo da niko od prolaznika ili vozača nije nastradao. Stanari su ogorčeni. Tvrde da to nije učinila osoba iza Naselja. Nekima je poklopac nestao ispred ulaznih vrata.
–Bukvalno je ukrao rešetku ispred ulaznih vrata. Da nas jutros nije probudila policija koja je radila uviđaj, mogao je neko iz naše kuće nastradati. Verujem da to nije uradio neko iz Romskog naselja i siguran sam da mu to što je ukrao niko od otkupljivača u naselju neće platiti, tvrdi jedan od stanara iz Omladinske.

Otkupna cena gvožđa po kilogramu je oko 20 dinara. Vrednost ukradenih poklopaca i rešetki preračunata u dinare iznosi tek 2500 dinara. Vlasnik jednog otpada iz Romskog naselja kaže da duži period ne otkupljuje elemente od livenog gvožđa za koje pretpostavlja da su od slivnika ili šahti. On je pojasnio da se lopovi često snađu kako bi zaobišli ova pravila. –Poklopci se razbijaju, seku i mešaju sa drugim gvožđem, kako inspektori ne bi mogli da ga pronađu, tvrdi vlasnik otpada.
Iz JKP „Naš Dom“ kažu da su do postavke novih, na otvore slivnika i šahti postavljeni znakovi upozorenja. -Na ovaj način skrećemo pažnju pešacima i vozačima na šahte bez poklopaca i apelujemo na vozače da paze, kažu u JKp-u. Ovo preduzeće će podneti i krivične prijave protiv nepoznatih počinioca.

Na osnovu evidencije na teritoriji opštine Apatin registrovano je 5.000 slivnika, a cena rešetke, koja obuhvata nabavku, transport i montažu iznosi 15.000 dinara bez PDV.

Izvor: Radio Dunav

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti