sreda, 01 februar 2023 06:15

U Kuli počelo školovanje 18. generacije fudbalskih sudija

 

Sudijska organizacija Opštinskog fudbalskog saveza Kula počela je sa školovanjem 18. generacije fudbalskih sudija. Prvo predavanje održano je u prostorijama Opštinskog fudbalskog saveza, a predviđeno je da ovo školovanje traje mesec dana. Kada je reč o planu i programu, nešto više o tome rekao je predsednik Sudijske organizacije, Bojan Laluja:

„Školovanje traje nekih mesec dana i za to vreme polaznici uče o pravilima fudbalske igre i nekim tehničkim stvarima koje ćemo raditi na terenu. Ima sedamnaest pravila i svako pravilo se radi drugi dan i dolaziće razni predavači, koji će biti zaduženi za ta pravila. Gledaćemo da dovedemo neke predavače koji su trenutno u Superligi, kako sudije, tako i posmatrače. Trenutno imamo osam kandidata i mislim da je to veoma dobar uspeh, s obzirom da neke veće organizacije nemaju taj broj. Generalno, dosta je zaostatak i imamo manjak sudija, što je veliki problem. kako u fudbalu, tako i u ostalim sportovima.“

Priliku da pozdravi buduće fudbalske sudije imao je Žarko Popović, nekadašnji fudbalski sudija i sportski radnik, čiji priručnik o fudbalskim pravilima i propisima jeste glavno štivo u savladavanju materije, kao i, uopšte, jedina takva vrsta literature u Srbiji. Kada je o sudijskoj organizaciji reč, Popović je naveo da ona ima dugu tradiciju i da, kao takva, predstavlјa organizaciju koja funkcioniše na principima profesionalizma i lјubavi prema fudbalu:

„Ovo je osamnaesta generacija, ali to se broji od 2005. godine, kada su kursevi pretvoreni u škole. Školuju se sudije isto tako kao što se školuju đaci u srednjoj ili, da kažem, kao da deca polaze u prvi razred osnovne škole. Mogu da vam kažem da punih 57 godina ovo radim,od 1965. godine i, nakon toliko godina, stava sam da naša sudijska organizacija nije velika, ali ima jednu veliku tradiciju, ima svoje ime i mislim da smo prvi u Srbiji koji školujemo osamnaestu generaciju“.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.