„Sigmi“ evropsko priznanje, dezinfekciona sredstva stopostotno efikasna protiv koronavirusa „Sigmi“ evropsko priznanje
ponedeljak, 26 oktobar 2020 07:50

„Sigmi“ evropsko priznanje, dezinfekciona sredstva stopostotno efikasna protiv koronavirusa

Od početka borbe sa kovidom 19 postoje različiti stavovi o tome šta je najbolje koristiti za dezinfekciju. Preduzeće iz Kule dobilo je potvrdu da su dezinfekciona sredstva koja proizvode stopostotno efikasna i u borbi protiv korona virusa.

Biocidni rastvor, razblaženi natrijum-hipohlorit koji se proizvodi u preduzeću “Sigma” iz Kule nedavno je dobio zvaničan sertifikat akreditovane laboratorije u Evropskoj uniji, kojim se dokazuje da uništava sve viruse, uključujući i korona virus.

“Želeli smo da primenimo to iskustvo na proizvodnju dezinfekcionog sredstva koje će biti namenjeno svim građanima i svim korisnicima. U tom razvoju su učestvovale sve najznačajnije domaće institucije, od Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu, u Novom Sadu, Tehnološkog fakulteta u Beogradu, laboratorije ‘Batuta’, gradskog Zavoda za javno zdravlje, pokrajinskog Zavoda za javno zdravlje”, navodi Aleksandar Kolić, marketing menadžer preduzeća “Sigma”.

Od početka pandemije proizvedeno je blizu milion i po litara sredstva za dezinfekciju koje je distribuirano svim kriznim štabovima, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u zemlji.

“Proizvodi iz porodice su ne samo dokazano efikasni, oni su bezbedni za upotrebu, jednostavni za primenu, bez prethodnog razblaživanja”, ističe komercijalista Tatjana Vulević.

Preparat koji je dobio evropski sertifikat je veće koncentracije i namenjen je za profesionalnu upotrebu. U proizvodnom pogonu proizvode sredstva za dezinfekciju i manjih koncentracija i testiranja za sertifikate su u završnoj fazi, nakon čega bi trebalo da se počne sa njihovom većom proizvodnjom.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.