Horoskop

Kako se ljute horoskopski znakovi?

Ljutnja je normalna, ljudska, emocionalna reakcija koju doživljavaju svi, ali je ipak u pitanju nešto što se smatra negativnom emocijom.

Većina ljudi smatra da ne bi trebalo da osećaju ljutnju, i ne vole da budu predmetom ljutnje drugih. Ipak, ovo osećanje nije nešto što bi trebalo potiskivati i skrivati – ljutite se, normalno je! Samo se trudite da pri tome nekoga ne povredite. 

Svaki znak horoskopa ima nešto specifično u načinu na koji se ljuti. Koliko vam treba da od normalne i mirne osobe postanete zver koja urliče i lomi sve oko sebe? Zavisi od horoskopa. 

OVAN 

Ovan nije osoba koju biste želeli da razljutite, jer je impulsivan i doslovno se pretvara u čudovište u trenutku. Dobra stvar je da se jednako tako brzo može i smiriti, tako da izlivi strasti ne traju dugo i ne izazivaju prevelike probleme. 

BIK 

Bik je sujetan i tvrdoglav i bolje vam je da ne dirate u njegov integritet ili njegovu porodicu. Ima dugačak fitilj, ali jednom kad mu prekipi, stvarno ne želite da budete blizu, štaviše, bilo bi dobro da ste na drugom kraju zemaljske kugle jer takvu erupciju još niste videli ni čuli. 

BLIZANCI 

Blizanci dobro paze s kim će se zakačiti jer znaju da njihov jezik udara opakije od biča. No, kako su po prirodi druželjubive osobe koje nisu zlopamtila, neće praviti probleme tamo gde mogu da imaju neke koristi. Kad polude, ne drži ih dugo, a onda sledi elokventno opravdanje i diplomatsko izvinjenje. I da, naravno, opet dalje po svom, kao i uvek. 

RAK 

Rak uvek odlaže vreme kad će eksplodirati za pogodnu situaciju, trpeći do tada na svoj način. Ako mu je ugrožena sigurnost i položaj u društvu, prvo će smisliti osvetu pa tek zatim eksplodirati ako je potrebno. Zato, kad počne da vam nabraja sve grehe, setiće se i problema iz vrtića. 

LAV 

Lav je impulsivan i spontan, tako da kod njega izlivi besa nisu ništa novo niti čudno. Reaguje odmah, snažno i pravo u lice, a ako mu argumenti nisu dobri, popustiće brzo. Kako je uz to jako pravdoljubiv, harmonični odnosi su mu na prvom mestu, ali s njim na čelu, naravno. 

DEVICA 

Devica je suzdržana i pristojna, ali i osetljiva i lako se uvredi, stoga često dugo kuva u sebi. Obično smisli neki svoj odbrambeni mehanizam kojim će izbaciti frustracije kako ne bi morala da napravi scenu sa urlanjem i psovkama. 

VAGA 

Vaga se ljuti često, a kao znaku koji najviše voli pravdu, fitilj joj je kratak i brzo se naduri i plane, no nakon toga joj je krivo pa počinje da se mazi i umiljava ne bi li izgladila situaciju. Ima razvijenu diplomatsku crtu pa na kraju sve ispadne po njenom, iako vi mislite da ste sami tako odlučili. 

ŠKORPIJA 

Škorpija je arogantni manipulator, tako da zapravo više voli da pokazuje svoj temperament nego što je stvarno ljuta. Intuitivno skače na svaku nepravdu, a svoje bližnje štiti do zadnje kapi krvi. Ipak, uvek odlično kontroliše svoj bes, tako da zapravo treba da se pazite umiljatog Škorpiona jer vas sigurno čeka ubod žaokom kad to najmanje očekujete. 

STRELAC 

Strelac je svestan da odaje utisak površne osobe, ali hedonizam ga tera da kaže sve što misli, pitali ga vi to ili ne. Njegove procene osoba su takve kakve jesu, ispravne ili ne, Strelci ih se drže i ne reaguju eksplozivno. 

JARAC 

Jarac će uvek biti spreman na kompromis, ali isto tako voli da sve bude po njegovom, pa vešto skriva svoje slabosti kako ih neko ne bi iskoristio protiv njega. Ceni odanost i pravedan je, pa će osobu koja ga izda pozvati na razgovor u četiri oka, bez ikakvog okolišanja. 

VODOLIJA 

Vodolija veruje da uvek sve zna najbolje i da je upravo ona u pravu, što često izaziva probleme s okolinom. Voli da polemiše, jasno daje do znanja da se njom ne može manipulisati, a kad je povređena tada je najopasnija, jer se pravi da nije ljuta, ali postaje agresivna i osvetoljubiva. 

RIBE 

Ribe se lako naljute i uvrede, ali isto tako lako opraštaju, pa je jedini problem činjenica da lako menjaju raspoloženja, pa niste uvek sigurni na čemu ste. Kad joj se neko meša u odluke, impulsivno želi da istera svoje. 

izvor: zenski kutak

Top