sreda, 18 januar 2023 05:39

Da li ćemo roming sa EU državama ove godine plaćati po domaćim cenama

Do kraja godine mogao bi da zaživi sporazum po kojem bi građani EU i zemalja Zapadnog Balkana plaćali iste cene rominga kao u svojim nacionalnim tarifama, navodi N1 Zagreb.

„Možda do kraja godine zaživi taj roming u kojem bi građani EU i zemalja Zapadnog Balkana plaćali iste cene kao u njihovoj nacionalnoj tarifi“, rekao je za N1 Zagreb hrvatski narodni poslanik Bojan Glavašević.

Tačka o kojoj se razgovaralo na Komitetu za evropske poslove su, prema njegovim rečima – izveštaji premijera sa sastanaka Evropskog saveta prošle godine.

„U tom izveštaju, između ostalog, piše da je sa teleoperaterima na nivou Evropskog saveta postignut dogovor da stvar bude pokrenuta ove godine“, potvrdio je Glavašević.

Ovaj sporazum bi, kako se navodi, obuhvatio sve zemlje Zapadnog Balkana koje su trenutno u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, uključujući Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju…

„To je dobra poruka tim zemljama, podsticaj za dalje reforme, koje će pratiti dalje koristi“, ocenio je Glavašević.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.