Psi koji su usmrtili Vladana Radosavljevića bili vlasnički i naučeni da kidišu na ljude Psi koji su usmrtili Vladana Radosavljevića bili vlasnički i naučeni da kidišu na ljude
petak, 06 januar 2023 06:34

Psi koji su usmrtili Vladana Radosavljevića bili vlasnički i naučeni da kidišu na ljude

Direktor Javno-komunalnog preduzeća „Veterina Beograd“ Budimir Grubić kaže za RTS da su psi koji su izujedali novinara Vladana Radosavljevića smešteni u „Veterini Beograd“ i da se ispituju okolnosti koje su dovele do incidenta. Grubić je rekao da se radi o stafordu, mešancu staforda i pitbula i treći pas je krupan mešanac.

Stravična nesreća dogodila se juče na Kosmaju kada je čopor pasa napao i ubio novinara Vladana Radosavljevića, jednog od osnivača Produkcijske grupe „Mreža“, a njegovu suprugu teško povredio.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća „Veterina Beograd“ Budimir Grubić potvrdio je za RTS da je reč o vlasničkim psima, a da na to ukazuje jer su svi psi bili jasno obeleženi.

Prema njegovim rečima, kakve su okolnosti bile pre nego što se nesreća dogodila to će MUP utvrditi, čiji su pripadnici odmah izašli na teren.

Očekuje da će se okolnosti koje su dovele do napada razjasniti do danas popodne.

Kada je reč o rasi pasa koji su izujedali Radosavljevića i njegovu suprugu, kaže da se radi o stafordu, mešancu staforda i pitbula i treći pas je krupan mešanac.

Napomenuo je da su psi bili naučeni da kidišu na ljude.

„Sačekaćemo da vidimo pod kojim okolnostima se desio incident. Ovo je sedmi slučaj od početka 2022. godine uključujući i ovaj poslednji“, napomenuo je Grubić.

Naglašava i da su jasna pravila o držanju takvih pasa.

„Neophodan je povodac kada izlaze takvi psi na javne površine, kao i zaštitna korpom. Takvog psa ne mogu da vode osobe mlađe od 18 godina, a pogotovo ne nejake osobe“, istakao je Grubić i potvrdio da su sva tri psa smeštena u „Veterini Beograd“.

Tužilaštvo dalo nalog da se prikupe svi podaci

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da prikupi sve podatke o napadu pasa na V. R. (62) u Velikoj Ivanči, koji je od posledica ujeda preminuo.

Pre svega utvrđuje se da li su psi vlasnički, ko je vlasnik pasa i zašto su se našli van dvorišta.

Tužilaštvo će blagovremeno obaveštavati javnost o daljim koracima u ovom slučaju, navodi se u saopštenju.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.