STIŽE NOVA POMOĆ GRAĐANIMA SRBIJE! Na račun leže 5.000 dinara, a evo kada kreće isplata! STIŽE NOVA POMOĆ GRAĐANIMA SRBIJE! Na račun leže 5.000 dinara, a evo kada kreće isplata!
četvrtak, 01 decembar 2022 05:35

STIŽE NOVA POMOĆ GRAĐANIMA SRBIJE! Na račun leže 5.000 dinara, a evo kada kreće isplata!

Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara počele su na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 15. decembra.

Uslov za dobijanje pomoći je da mladi imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan 20. novembra 2022. godine, odnosno kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava, čiji će status tu moći i da provere.

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski, navodi se u saopštenju.

U prvom krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od 100 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

Isplata trećeg kruga pomoći za mlade, kako je najavljeno, očekuje se od 16. decembra.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.