Apokaliptični prizori iz hrvatskih gradova: Nevreme stiže u Srbiju i trajaće 4 dana (FOTO) Apokaliptični prizori iz hrvatskih gradova: Nevreme stiže u Srbiju i trajaće 4 dana
subota, 19 novembar 2022 06:12

Apokaliptični prizori iz hrvatskih gradova: Nevreme stiže u Srbiju i trajaće 4 dana (FOTO)

Hrvatsku je tokom prethodne noći pogodilo razorno nevreme, zbog kog su ulice gradova širom zemlje poplavljene. Najkritičnije je u Novom Vinodolskom u kom su bujice vode prekrile gotovo svaku ulicu. Isti scenario mogao bi već danas da se dogodi i u Srbiji, jer su meteorolozi najavili obilne padavine koje će trajati čak četiri dana.

Na snimcima i fotografijama nastalim u Hrvatskoj vidi se kako su „reke“ vode potopile automobile, pa čak i autobuse.

Novi Vinodolski je totalno blokiran i nije moguće kroz njega prolaziti ni automobilima, niti peške.

Ono što posebno zabrinjava jeste to što su ove razorne posledice nastale samo nakon par sati padavina.

Upozorenje za Srbiju na snazi od 21. novembra

Slična situacija se očekuje i kod nas, dobar deo Srbije je danas u žutom meteoalarmu, a upozorenje na obilne padavine na snazi je sve do 21. novembra.

„Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje. Očekuje se da ukupna količina kiše za 4 dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homolјskih planina lokalno i više“, naveo je RHMZ u upozorenju objavljenom jutros.

Kako je navedeno, tokom cele druge polovine novembra očekuju nas česta naoblačenja s kišom.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.