sreda, 01 februar 2023 06:17

Počela prva faza radova na izgradnјi dovodnika vode od Svetozar Miletića do Stanišića

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđe Zorić obišli su početak prve faze radova na izgradnji dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću, čiju izgradnju, u iznosu od 80 miliona dinara, finansiraju Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Prilikom obilaska, Ratković je istakao da Grad Sombor nastavlјa sa izdvajanjem značajnih sredstava kako bi se trajno rešilo pitanje vodosnabdevanja šireg područja Sombora i kako bi bilo omogućeno da sva naselјena mesta dobiju kvalitetnu pijaću vodu.

„Od 2016. godine, dosta toga se uradilo po ovom pitanju. Pijaću vodu do sada dobili su stanovnici Klјajićeva, Svetozar Miletića, Bačkog brega i Bačkog Monoštora, a u 2023. godini pijaću vodu dobiće i stanovnici Koluta, Stapara i Doroslova. Kada govorimo o ovom projektu dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću, preduslov za početak ovih radova svakako je bila, pre svega, izgradnja buster stanice u Svetozaru Miletiću, koja je izgrađena 2019. godine i proširenje kapaciteta fabrike vode Jaroš“, rekao je gradonačelnik.

Ratković je naglasio da će se izgradnja dovodnika od Svetozara Miletića do Stanišića realizovati u dve faze. „Sada se realizuje prva faza u dužini od 5,4 km. Već je urađeno oko 1,4 km i radovi teku po planu. Realizacijom druge faze, koja je planirana u 2024. godini i stanovnici Stanišića dobiće pijaću vodu“ naveo je Ratković, dodavši da se za stanovnike Stanišića očekuje završetak još jednog veoma bitnog projekta – druga faza izgradnje obilaznice.
Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da se uskoro očekuje završetak radova na izgradnji buster stanice u Staparu, te da će se tokom ove godine završiti i projektno-tehnička dokumentacija za fabriku vode u Telečkoj.

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.