sreda, 01 februar 2023 06:16

Osnivanјe neformalne odborničke zelene grupe u skupštini grada Sombora

U prostorijama Gradske uprave grada Sombora danas je održan inicijalni sastanak sa idejom da se formira neformalna zelena odbornička grupa Skupštine Grada Sombora.

Na sastanku su učestvovali narodni poslanik, član neformalne poslaničke zelene grupe Tomislav Janković, programska koordinatorka Fondacije BFPE (Beogradskog fonda za političku izuzetnost) za odgovorno društvo Lidija Radulović, asistent Fondacije BFPE za odgovorno društvo Luka Milovanović, predssednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus, sekretarka Skupštine grada Sombora Danijela Dubaić, kao i odbornici, predstavnici političkih partija koje su zastuplјene u lokalnom parlamentu.

Inicijator sastanka bila je koordinatorka Fondacije BFPE Lidija Radulović koja je ovom prilikom predstavila značaj rada jedne ovakve neformalne grupe na lokalnom nivou, a narodni poslanik Tomislav Janković, kao član neformalne poslaničke zelene grupe, prezentovao je svoja iskustva u radu, kao i primer dobre prakse lokalnog parlamenta Grada Sremska Mitrovica.

Predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus ovom prilikom istakao je važnost dodatnog jačanja kapaciteta na lokalnom nivou kada je u pitanju oblast zaštite životne sredine, te bolјu povezanost lokalnih vlasti sa nevladinim organizacijama. Po pitanju formiranja neformalne odborničke zelene grupe Rus je najavio da će se u narednom periodu kroz pravna akta urediti sama organizacija i funkcionisanje grupe.

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.