ponedeljak, 30 januar 2023 15:55

Raspisan oglas za evidentiranјe dece za polazak u prvi razred osnovne škole

Odelјenje za obrazovanje Gradske uprave raspisalo je oglas za evidentiranje dece za polazak u prvi razred osnovne škole za školsku 2023/2024. godinu. U prvi razred osnovne upisuju se deca koja na dan početka školske godine 01.09.2023. godine imaju 6,5 do 7,5 godina, odnosno rođena od 01.03.2016. do 01.03.2017. godine.

Dete starosti od 6 do 6,5 godina, po želјi roditelјa, može da se upiše u prvi razred nakon proverespremnosti za polazak u školu.

Dete starije od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavlјivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole obavezni su da izvrše RODITELjI, a za decu pod staratelјstvom, staratelј ili organ staratelјstva.

Za prijavu deteta podnosi se na uvid:
• važeća lična karta, sa tačnom adresom roditelјa ili staratelјa,
• rešenje o staratelјstvu za decu pod staratelјstvom.

Prijavlјivanje dece vršiće se u GRADSKOJ UPRAVI GRADA SOMBORA, ODELjENјU ZA OBRAZOVANјE, soba br. 226/A, 2 sprat, Trg cara Uroša br. 1, (zgrada 2Županije“), svakog radnog dana od 08,00 do 15,00 časova, po sledećem rasporedu:
OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“ SOMBOR od 01. februara do 07. februara 2023. godine
OŠ „NIKOLA VUKIĆEVIĆ“ SOMBOR od 08. februara do 14. februara 2023. godine
OŠ „IVO LOLA RIBAR“ SOMBOR od 08. februara do 14. februara 2023. godine
OŠ „AVRAM MRAZOVIĆ“ SOMBOR od 17. februara do 23. februara 2023. godine
OŠ „BRATSTVO JEDINSTVO“ SOMBOR od 17. februara do 23. februara 2023. godine
Prijavlјivanje dece u naselјenim mestima: Al. Šantiću, Bezdanu, B. Bregu, B. Monoštoru, Čonoplјi, Doroslovu, Gakovu, Kolutu, Klјajićevu, Rastini, Riđici, Stanišiću, Staparu, Svetozar Miletiću i Telečki vršiće se u osnovnim školama u istom terminu od 01. februara do 23. februara 2023. godine.

NAKON ZAVRŠENOG EVIDENTIRANјA DECE, ŠKOLE ĆE PISMENO OBAVESTITI RODITELjE O TERMINIMA UPISA I PROVERI SPREMNOSTI ZA POLAZAK U ŠKOLU, PRIMENOM PREPORUČENIH STANDARDA NADLEŽNOG MINISTARSTVA.

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.