subota, 28 januar 2023 06:31

U Somboru otvoren 46. Međunarodni sajam peradarstva

U Somboru je otvoren 46. Međunarodni sajam peradarstva, u organizaciji Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“, pod pokrovitelјstvom Grada Sombora.

Nakon punih 35 godina, Srbija je dobila priliku da baš na ovom sajmu bude domaćin i manifestacije „Evropska izložba balkanskih rasa“, a u okviru međunarodnog sajma održava se još i III Memorijal „Prim. dr Zoran Parčetić Nona“, Državni šamppionat sitnih životinja Republike Srbije, Savezna izložba sportskih golubova pismonoša Srbije, te izložba ukrasnih ptica i teraristike.

Sajam je zvanično otvorila državna sekretarka u Ministarstvu polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dušanka Golubović, a prisutne su pozdravili i pomoćnik ministra Nenad Katanić, predsednik Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“ Igor Gromilović, zamenica gradonačelnika Sombora Ljilјana Tica, direktor kompanije „Europetrol“ Zoran Der, kao i predsednik Asocijacije udruženja odgajivača sitnih životinja Srbije Sandar Đorđević. Sajam je posetio i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

46. Međunarodni sajam peradarstva okupio je oko 500 izlagača sa više od 3000 eksponata, a svi zainteresovani mogu 27. januara da posete sajam do 20 časova, u subotu, 28. januara od 8 do 20 časova, a u nedelјu, 29. januara, od 6 do 12 časova, kada će sajam biti zatvoren uz podelu nagrada.

Slobodno vreme

Lifestyle

Google ukida uslugu koju je predstavio još u oktobru 2020. godine. U pitanju je Google One VPN koji, kada je predstavlj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.