Plato u centru Čonoplje dobio novi izgled Plato u centru Čonoplje
petak, 09 decembar 2022 05:42

Plato u centru Čonoplje dobio novi izgled

U okviru projekata participativnog budžetiranja za 2022. godinu u Čonoplјi je uređen plato u centru ovog naselјenog mesta. Šetališni deo popločan je behatonom, postavlјen je potpuno novi urbani mobilijar, novi kandelaberi, česma, a prostor je oplemenjen i sa različitim vrstama bilјaka. Ovu lokaciju obišao je danas gradonačelnik Antonio Ratković, zajedno sa saradnicima i meštanima Čonoplјe.

„Drago mi je što sam danas sa Čonoplјancima obišao završetak radova na uređenju platoa u centru ovog naselјenog mesta. Urbanistički je uređen prostor na inicijativu građana Čonoplјe. Mi nastavlјamo sa našom idejom da svaka mesna zajednica kroz projekat participativnog budžetiranja izglasa jedan projekat, a da grad u narednoj godini isti i realizuje. Celokupnu investiciju finansirao je Grad Sombor i ona iznosi negde oko 6 miliona dinara. Novi plato će se koristiti pre svega za okuplјanje svih Čonoplјanaca, a koristiće se nadam se i za razne manifestacije“, rekao je gradonačelnik.

Ratković je istakao da će na novom platou u narednom periodu biti urađeni još dodatni sitni radovi i da su u planu i nova uređenja u Čonoplјi.

„Pored uređenja samog platoa, u Čonoplјi smo u proteklom periodu asfaltirali i dve ulice, Karađorđevu i Svetozara Miletića, takođe, rekonstruisali smo krov i fasadu na biblioteci. U narednom periodu očekuju nas još dodatna uređenja Čonoplјe, a u toku je i sadnja vetrozaštitnog pojasa“, naveo je gradonačelnik.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.