Konkurs za književnu nagradu "Miroslav Josić Višnjić" Konkurs za književnu nagradu "Miroslav Josić Višnjić"
sreda, 07 decembar 2022 08:11

Konkurs za književnu nagradu "Miroslav Josić Višnjić"

Srpska čitaonica "Laza Kostić" raspisala je konkurs za književnu nagradu "Miroslav Josić Višnjić" za prvu objavljenu knjigu proze /pripovetke ili roman/ autora do 35 godina. Kako se navodi, mogu se prijaviti knjige koje su izašle u toku 2022. godine i napisane na Srpskom jeziku.

Izdavači ili autori po četiri primerka knjige mogu poslati do 20. januara 2023. godine na adresu: Srpska čitaonica "Laza Kostić" Sombor, Čitaonička br 2, 25000 Sombor.

Kako je saopštio Upravni odbor, rezultati konkursa biće objavljeni početkom marta 2023. godine a nagrada će biti uručena na svečanoj godišnjoj Skupštini Čitaonice 24. marta 2023. godine. Nagrada se sastoji od Plakete i novčanog iznosa od 75.000 dinara.

Književnu nagradu "Miroslav Josić Višnjić" je ustanovila Srpska čitaonica „Laza Kostić“ u znak sećanja na istaknutog srpskog knjiiževnika Miroslava Josića Višnjića, jednog od najistaknutijih prozaista u srpskoj književnosti u poslednjih pola veka, rođenog u Staparu 1946. godine, a koji je preminuo u Beogradu 2015. godine.

Legat Miroslava Josića Višnjića deo je Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru, a deo zaostavštine Josić Višnjića nalazi se u Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat”.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.