DRUGO IZDANJE „SOMBORICA FESTA“ PRIVUKLO VELIKI BROJ POSETILACA DRUGO IZDANJE „SOMBORICA FESTA“ PRIVUKLO VELIKI BROJ POSETILACA
sreda, 05 oktobar 2022 06:10

DRUGO IZDANJE „SOMBORICA FESTA“ PRIVUKLO VELIKI BROJ POSETILACA

Sinoć je u Somboru, u Velikoj sali Hrvatskog doma, održano drugo izdanje „Somborica festa“, u organizaciji Somborskog tamburaškog društva. Saša Milić, menadžer manifestacije, istakao je da je ovogodišnje, kao i prošlogodišnje, premijerno izdanje Festivala pokazalo da je ovakva manifestacija bila potrebna gradu Somboru, čuvenom upravo po tamburi, te da su je Somborci prihvatili s oduševlјenjem, o čemu je svedočila i brojna publika koja se odazvala koncertu.

„Prošle godine smo postavili neke standarde ispod kojih više prosto nećemo da idemo i mislim da smo ove godine to i uspeli, da u neku ruku i nadmašimo te standarde“.

Milić je naveo da su, pored lokalnih tamburaških orkestara, bili prisutni i gosti iz Novog Sada, Subotice i Rume. Kao deo predfestivalske svečanosti, održana je i zanimlјiva radionica.
„Imali smo jednu lepu radionicu graditelјa tamburaških instrumenata, gde smo imali goste iz Srbije, iz Sremske Mitrovice, Subotice, ali smo imali i iz Zagreba, iz Osijeka, tako da smo dobili neki međunarodni karakter, što je jako važno da bi ovakav jedan Festival rastao i napredovao“.

Iz Somborskog tamburaškog društva istakli su zahvalnost Gradu Somboru, na razumevanju i pružanju podrške pri organizaciji ovakve manifestacije, a ispred Gradske uprave ovom Festivalu prisustvovala je zamenica gradonačelnika, Ljilјana Tica. Saša Milić izrazio je želјu da „Somborica fest“ postane deo tradicionalnih somborskih muzičkih manifestacija.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.