MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA OKUPIO IZLAGAČE IZ SRBIJE I REGIONA MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA OKUPIO IZLAGAČE IZ SRBIJE I REGIONA
ponedeljak, 29 avgust 2022 07:35

MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA OKUPIO IZLAGAČE IZ SRBIJE I REGIONA

29. Međunarodni sajam pčelarstva i ove godine predstavio se svojom bogatom ponudom u Somboru. Posetioci su imali priliku da probaju i kupe poslastice i proizvode od meda, opremu za pčelarstvo, a uz to predstavili su se i izglagači rukotvorina i cveća.

Sajam pčelarstva zvanično je otvorio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, dok su prisutne pozdravili i Rade Malbaša, predsednik Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ iz Sombora, Stanko Čulјak, predsednik pčelarskog saveza Vukovarsko-sremske županije i Dušan Kontić, član organizacionog odbora, a sajam je posetio i član Gradskog veća za oblast polјoprivrede Boris Bulović.

Ratković se ovom prilikom zahvalio organizatorima i najavio nastavak podrške lokalnim pčelarima putem gradskog konkursa za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

„Veoma je bitno što se nastavlјa sa ovim sajmom, koji predstavlјa jednu svakako i turističku ponudu našeg grada, a ono što je najbitnije, da pored svih ovih proizvoda: meda, propolisa i opreme koja se koristi u pčelarstvu, mislim da će svi učesnici imati priliku i da razmene iskustva i to je ono najbitnije. Grad Sombor daje podršku razvoju pčelarstva putem konkursa za kupovinu novih pčelinjih društava i kupovinu opreme za pčelarstvo. Očekujemo do kraja septembra da se raspiše konkurs za sva udruženja pčelara sa teritorije Grada Sombora i apelujem na sve pčelare da se jave i iskoriste ovu mogućnost da dobiju sredstva od Grada Sombora“, rekao je Ratković.

Na 29. Međunarodnom sajmu pčelarstva u organizaciji Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ predstavilo se tridesetak izlagača iz Srbije i regiona.

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.