“SEVERTRANS” IZDAO SAOPŠTENJE POVODOM SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ SU POGNULE DVE OSOBE “SEVERTRANS” IZDAO SAOPŠTENJE POVODOM SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ SU POGNULE DVE OSOBE
subota, 27 avgust 2022 06:04

“SEVERTRANS” IZDAO SAOPŠTENJE POVODOM SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ SU POGNULE DVE OSOBE

Somborski prevoznik “Severtrans” je izdao saopštenje povodom nesreće koja se u nedelјu, 21. avgusta dogodila na autoputu kod Leskovca, u kojoj je autobus ovog preduzeća sleteo sa puta, a tom prilikom život su izgubile dve osobe. Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani putnici, partneri, saradnici, poštovani predstavnici medija,
Nedelјa 21. avgust ostaće ubeležena kao najteži dan u našoj kompaniji, u saobraćajnoj nezgodi nedaleko od Leskovca, po povratku iz Grčke, učestvovalo je jedno od vozila naše kompanije. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, povređeno je 30 osoba, nažalost, život su izgubili vodič turističke grupe i jedan putnik.

Kompletan kolektiv kompanije Severtrans Sombor AD izražava najiskernije saučešće porodici i prijatelјima preminulih putnika.
Tokom 75 godina postojanja kompanije Severtrans Sombor AD, ovo je najtragičniji događaj sa kojim smo imali situacije da se susretnemo. Protekli period aktivno smo radili na značajnom pobolјšavanju i usavršavanju sigurnosti, bezbednosti i udobnosti naših putnika. U cilјu navedenog, vozni park kompanije je značajno podmlađen, obnovlјen i uvećan. U procesu poslovanja kompanije, počeli smo sa primenom najnovijih savremenih standarda u skladu sa profesijom kojom se bavimo.

Kompanija Severtrans Sombor AD jedna je od najstarijih kompanija za prevoz putnika u Republici Srbiji i regionu, tokom svoje duge istorije kompanija je nekoliko puta u starijem i novijem periodu bila odlikovana kao bezbedna kompanija i kompanija od poverenja. Sva vozila koja aktivno učestvuju u poslovanju kompanije Severtrans, redovno su održavana i servisirana, prolaze sve neophodne provere i bezbednosne procedure pre polaska na put. Radno vreme i uslovi rada svih posada kompanije su striktno u skladu sa zdravstvenim propisima i Zakonom o bezbednosti saobraćaja Republike Srbije.
Izuzetno žalimo zbog saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo naše vozilo po povratku iz Grčke, u kojoj je povređeno 30 osoba i dve osobe izgubile život. Iako smo preduzeli sve mere da do ovakvih stvari ne dođe, postoje i neke više sile na koje ne možemo uticati.
Prethodnih dana su ovu tragičnu situaciju iskoristili neki predstavnici medija, koristeći se neproverenim i netačnim informacijama, pokušavajući da bombastičnim naslovima skrenu pažnju na sebe, napravili su trajnu štetu našoj kompaniji, kao i našim vozačima, iza kojih je višegodišnje iskustvo u ovom poslu. Želimo da verujemo da iza svih neproverenih informacija, svedočenja anonimnih putnika, ne stoji zla namera, već samo želјa za postizanjem većeg tiraža.
Kompanija Severtrans Sombor AD kao društveno odgovorna kompanija će učiniti sve što je u našoj moći da se otkrije uzrok nezgode, sve medije molimo da se i pored dosadašnjih pisanja, suzdrže širenja različitih informacija u cilјu preciznog informisanja javnosti i neometanja istrage koja je u toku.
Kompanija Severtrans Sombor AD će i dalјe nastojati da primenjuje najviše standarde u poslovanju i da bude vaš pozdan partner za sva putovanja.

Hvala svima na razumevanju.
Severtrans Sombor AD

Mediji su raanije objavili da je vozaču M. Ž. (57), koji je upravlјao autobusom određen pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu. U saopštenju Tužilaštva se navodi da je vozač osumnjičen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

“Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu priveden je M. Ž. iz Stanišića, kod Sombora, koji je, po odobrenju Osnovnog javnog tužioca, zadržan zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila 21. avgusta kod mesta Pečenjevce. Nakon saslušanja osumnjičenog, Osnovnom sudu u Leskovcu stavlјen je predlog za određivanje pritvora, koji je od strane Osnovnog suda i određen”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.