„VOJVODINA SUMMER BY INVICTUS” ORGANIZOVAN NA GRADSKOM BAZENU U SOMBORU „VOJVODINA SUMMER BY INVICTUS” ORGANIZOVAN NA GRADSKOM BAZENU
petak, 26 avgust 2022 06:02

„VOJVODINA SUMMER BY INVICTUS” ORGANIZOVAN NA GRADSKOM BAZENU U SOMBORU

Somborski bazen danas je bio domaćin takmičenju „Vojvodina Summer by Invictus”. Na ovoj sportskoj manifestaciji, koja se drugu godinu zaredom održava, u Somboru učešće su uzele četiri ekipe koje su se takmičile u zanimlјivim izazovima na vodi.

Takmičari su u mešovitim muško – ženskim ekipama kroz razne prepreke i logičke zadatke, u 10 disciplina, pokazali spretnost, timski duh, snagu i snalažlјivost, a pobednik takmičenja predstavlјaće Sombor u finalu koje se održava za vikend u Novom Sadu na otvorenom bazenu SPENS-a, gde se očekuje susret 10 najbolјih ekipa iz Vojvodine.

Ispred Grada Sombora takmičere je pozdravila članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović poželevši im mnogo uspeha.

„Smatramo da ovakve manifestacije i slične, sportsko – zabavnog karaktera, itekako su potrebne Somboru, jer uklјučuju širu populaciju i mogu da se prijave učesnici, bez obzira da li se bave nekim sportom ili ne, koji žele da se pokažu i da se oprobaju u sportskim aktivnostima“, naglasila je Nađ Kosanović.

Nedelјko Rodić, ispred organizatora manifestacije, istakao je da je ovo pre svega promocija sporta, zabave, dobrih igara, druženja i ekipnog duha. „U svakoj igri smo se potrudili da napravimo tako da nigde pojedinac ne odlučuje sam za sebe nego cela ekipa. Ako kažemo da ekipu čine tri muškarca i dve devojke, i to je minimum, i da u svakoj igri učestvuju svi takmičari, i nema veze da li je neko bolјi plivač ili ne. Moram da kažem da smo 2019. godine imali ekipu koja je bila sastavlјena od reprezentativaca Srbije u plivanju i osvojili su drugo mesto, gde je jedna ekipa, koja je totalno rekreativna bila, osvojila to takmičenje, što znači da se mi trudimo da ne damo nekom prednost i da ovo bude pre svega fer-plej takmičenje“, rekao je Rodić, najavivši da se planira organizacija takmičenja na zatvorenom bazenu u Somboru i za decu i za odrasle, kako bi se ispunila očekivanja svih prvobitno prijavlјenih ekipa koje su imale želјu da se oprobaju u ekipnom izazovu, ali su morali da odustanu zbog pomerenja takmičenja koje je uzrokovalo nevreme.

Sportska manifestacija „Vojvodina Summer by Invictus” održana je uz podršku Grada Sombora, Sportskog centra „Soko“ i Sportskog saveza grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Retki su pop-kulturni fenomeni kao što je Alan Ford, koji toliko osvoje jednu zemlju u kojoj nisu nastali i postanu i os...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.