četvrtak, 25 avgust 2022 05:38

OBAVEŠTENJE O REGRESIRANJU TROŠKOVA PREVOZA ZA UČENIKE PUTNIKE

Odelјenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora izdalo je obaveštenje za učenike putnike na koji način mogu da ostvare pravo na regresiranje troškova prevoza.

Pravo na regresiranje troškova prevoza imaju učenici koji pohađaju srednju školu sa sedištem u Somboru, a žive u selima i prigradskim naselјima grada Sombora ili pohađaju srednju školu sa sedištem na teritoriji koja se graniči sa teritorijom grada Sombora (Kula, Apatin, Odžaci, Subotica i Bačka Topola), a žive na teritoriji grada Sombora.

Učenici koji putuju u školu u Sombor imaju pravo na regresirane mesečne karte i to u visini od 40% za I i II zonu i 50% cene mesečne autobuske karte za III i IV zonu, koje se mogu podići svaki radni dan na šalteru „Severtrans“ Sombor AD, na osnovu priložene školske potvrde o statusu redovnog učenika i relaciji putovanja.

Učenici koji su iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći, imaju smetnje u razvoju, ili su bez roditelјskog staranja imaju pravo na 100% regresiranu mesečnu kartu, na osnovu dostavlјene fotokopije važećeg rešenja o ostvarenom pravu na novčanu socijalnu pomoć, smeštaju u staratelјsku ili hranitelјsku porodicu, ili smetnjama u razvoju sekretarijatu škole, najkasnije do 08.09.2022. godine za septembar mesec, odnosno najkasnije do kraja meseca za naredni mesec, kasnije u toku školske godine.

Učenici koji putuju u školu izvan Sombora imaju pravo na nadoknadu troškova prevoza u visini od 40 % cene autobuske mesečne karte u javnom saobraćaju za relaciju od mesta prebivališta do sedišta škole, odnosno u visini od 100 % navedene cene ukoliko su bez roditelјskog staranja ili su iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći.

Pravo se ostvaruje na osnovu podnetog zahteva u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora (šalteri br. 11 i 12), sa sledećim prilozima:
• potvrda škole o upisu i redovnom pohađanju nastave,
• fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih za učenika ili rešenja nadležnog organa o staratelјstvu ili hranitelјstvu podnosioca zahteva,
• prijava prebivališta za učenika,
• prijava prebivališta ili fotokopija lične karte ili elektronski očitane lične karte za podnosioca zahteva,
• fotokopija tekućeg računa podnosioca zahteva,
• fotokopija mesečne karte učenika,
• fotokopija rešenja Centra za socijalni rad o ostvarenom pravu na novčanu socijalnu pomoć (ukoliko je porodica učenika korisnik ovog prava).

Pravo na regresiranu mesečnu kartu priznaje se i za mesec u kome je zahtev podnet, ukoliko je predat Pisarnici Gradske uprave do 10. u mesecu, odnosno od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva, ako je predat posle 10. u mesecu, do isteka školske godine.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.