petak, 29 jul 2022 06:28

REKONSTRUKCIJA DOMA ZDRAVLJA: U TOKU DRUGA FAZA RADOVA

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, sa saradnicima i direktoricom Doma zdravlja „ Dr Đorđe Lazić“ dr Emeše Uri, obišao je danas zgradu Doma zdravlja u Mirnoj ulici, gde su u toku radovi na rekonstrukciji i uređenju objekata.

Utoku su radovi na rekonstrukciji krova, ugradnji dva lifta i izgradnji pregradnih zidova, a slede keramički radovi, mašinski radovi, radovi na hidro instalacijama, električnim instalacijama, ugradnja pvc stolarije, prilagođavanje ulaza i saniranje zgrade u kojoj se nalazi kućna nega.

Gradonačelnik Ratković je ovom prilikom istakao da je jedan od najbitnijih elemenata rekonstrukcije što će zgrada postati pristupačna, bez fizičkih barijera, za sve korisnike. „Kompletno se radi krovna konstrukcija, fasada, zamena stolarije. Ono što je veoma bitno je da se u okviru ovog projekta rekonstrukcije dograđuju i dva nova lifta, koji će svakako biti, kao i ulazi, prilagođeni osobama sa invaliditetom. Oba objekta obuhvaćena su kompletnim radovima na instalacijama. Kada budu svi ovi radovi završeni, biće urađeno i parterno uređenje, što je takođe veoma bitno. Rokovi za završetak radova su kraj septembra i tada očekujemo da ćemo zajednički svečano i otvoriti objekat“, rekao je Ratković dodavši da će se nastavi sa ulaganjima u zdravstvo.

Direktorica dr Emeše Uri naglasila je da Domu zdravlja gravitira preko 80 hiljada stanovnika Grada Sombora, te da su ovi radovi veoma značajni za sve sugrađane. „Ja bih istakla prvenstveno da ćemo imati dva lifta, tako da, praktično svi pacijenti i svi građani imaju pristup svim našim odeljenjima i mogu direktno liftom doći do laboratorije, do ginekologije, do medicine rada, do opšte prakse. To su bile ambulante koje su za teško pokretne bile vrlo teško pristupačne“, kazala je direktorica Uri.

Radove na rekonstrukciji i uređenju Doma zdravlja finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.