sreda, 27 jul 2022 06:11

SEDNICA GRADSKOG VEĆA: IZVRŠENJE BUDŽETA 45,4%

Gradsko veće grada Sombora danas je održalo 109. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 16 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada za prvih šest meseci 2022. godine. U posmatranom periodu izvršenja, ostvareni su budžetski prihodi i primanja u iznosu od 1.830.629.99 dinara što predstavnja ostvarenje planiranih vrednosti na nivou od 45,4%. Ukupni rashodi su izvršeni na nivou od 1.625.539.243 dinara što predstavlja izvršenje od 40,32% u odnosu na plan. Izveštaj o šestomesečnom izvršenju budžeta naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Gradsko veće odobrilo je da se Gradskom muzeju Sombor odobre dodatna sredstva za konzervaciju originalnog arhitektonskog plana Adolfa Volfa iz 1881. godine za izgradnju današnjeg Narodnog pozorišta Sombor. Plan je od izuzetnog značaja za istorijat Pozorišta, somborske kulture i istorije grada, a planira se da bude izložen prilikom proslave 140. godišnjice Narodnog pozorišta u novembru.

Na današnjoj sednici članovi Gradskog veća odobrili su nabavku 620 poklon paketa kojima će Grad i ove godine poželeti dobrodošlicu đacima koji su po prvi put seli u školske klupe. Paketi će se sastojati od školskog pribora i rančića, a biće podeljeni đacima prvacima u svim osnovnim školama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.

Gradsko veće je, na 109. sednici, prihvatilo ponudu JKP „Zelenilo“ za izgradnju javne rasvete u novom pet parku u Sportskoj ulici, kao i ponudu JKP „Prostor“ za vršenje stručnog nadzora na izvođenju radova na izgradnji atarskog puta u Stanišiću.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.