subota, 23 jul 2022 06:48

Sombor: Održana javna rasprava o Programu zaštite životne sredine

Javna rasprava o nacrtu Programa zaštite životne sredine grada Sombora

U Somboru je održana javna rasprava o nacrtu Program zaštite životne sredine – sveobuhvatno sagledavanje trenutnog stanja u svim ekološkim oblastima za naredne tri godine.

Kako prenosi portal SoInfo, Program zaštite životne sredine grada se izrađuje kao osnovni strateški dokument u oblasti zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine, u svojstvu institucionalnog kapaciteta lokalne samouprave za integralno upravljanje životnom sredinom u cilju podizanja kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Takođe, namena dokumenta je i utvrđivanje mogućnosti realizacije prioritetnih aktivnosti koje se tiču unapređenja definisanog stanja i dalje zaštite životne sredine, kao i usaglašavanje definisanih aktivnosti sa relevatnim programima i strategijama grada i republike.

Cilj izrade Programa zaštite životne sredine usmeravanje zadataka, mera, aktivnosti koje je neophodno izvršiti u cilju dostizanja zacrtanih ciljeva u svakoj od oblasti životne sredine.

Javnu raspravu je vodilo Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave, a tom prilikom članovi radne grupe i predstavnici angažovane konsultantske kuće predstavili su nacrt Programa zaštite životne sredine kao i pristigle predloge, komentare i sugestije građana.

Javnoj raspravi prisustvovalo je oko 20 građana sa područja grada koji su izneli nekoliko predloga za dopunu akcionog plana.

Najavljeno je da u narednom periodu sledi sastanak radne grupe za izradu Programa zaštite životne sredine koja će razmotriti pristigle komentare i potencijalno ih implementirati u program.

Izrada dokumenta inicirana je u sklopu projekta „Građani i lokalne samouprave zajedno ka ciljevima održivog razvoja” koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Gradom, Opštinom Požega i Građanskom alijansom za socijalnu inkluziju GASI iz Požege finansiranog iz Fonda za održivi lokalni razvoj uz podršku Švajcarske i Nemačke razvojne saradnje.

izvor:danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.