utorak, 05 april 2022 08:11

Vojna ambulanta data somborskoj Opštoj bolnici

 

SOMBOR: U centru Zapadnobačkog okruga ima više zapuštenih vojnih objekata, prepuštenih zubu vremena i neminovnom propadanju.

Ta sudbina nije mimoišla ni nekadašnju vojnu garnizonsku ambulantu, u zaleđu napuštene kasarne „Radivoj Ćirpanov“, tik do Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“. Zalaganjem bolničkog menaymenta objekat bivše vojne ambulante biće opet zdravstvena ustanova.

Kako je ovdašnju javnost obavestio dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice,  zaključkom Vlade Republike Srbije uređeno je da se prostorije nekadašnje vojne ambulante ustupe na korišćenje upravo somborskoj bolnici i to na period od dve godine.

- Ova inicijativa i ova ideja, da somborska Opšta bolnica koristi garnizonsku ambulantu u svom radu, zarad smeštaja pojedinih službi u ovu zgradu, postojala je već preko 20 godina da bismo mi uspeli, pomoću lokalne samouprave, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Pokrajinske vlade i republičkog Ministarstva odbrane sada i da je realizujemo. Namera nam je da namena ove zgrade, nakon rekonstrukcije i adaptacije koju ćemo uraditi u narednom periodu, bude za smeštaj našeg bolničkog grudnog odeljenja odnosno odeljenje za plućne bolesti, ili i za kovid odeljenje, što je jedan od preduslova ostvarivanja šansi da počne prva faza predviđene velike rekonstrukcije cele Opšte bolnice – rekao je dr Rastović.

U prvoj fazi rekonstrukcije, kako navodi dr Rastović, obaviće se rušenje postojećeg, inače vremešnog montažnog objekta u kojem je trenutno smešteno grudno odeljenje, na čijem mestu se planira izgradnja sasvim novog objekta hirurškog bloka. Značaj ustupanja garnizonske ambulante za potrebe somborske bolnice je višestruk.

- Ovim korakom biće znatno olakšano relociranje odeljenja na kojima su planirani prvi koraci u rekonstrukciji, a osim toga, imajući u vidu da se garnizonska ambulanta već nekoliko godina ne koristi, njena obnova i ponovno korišćenje je značajan korak u širenju kapaciteta za pružanje još boljih medicinskih usluga na teritoriji samog grada Sombora, ali i cele Zapadne Bačke – pojašnjava dr Dragan Rastović, v.d. direktora somborske Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“.

izvor:dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.