nedelja, 03 april 2022 05:44

RASPEVANA DŽUNGLA „ŠARENIH VOKALA“ U SOMBORU

Publika u Somboru, prvenstveno ona najmlađa, 2. aprila imala je priliku da uživa na 12. Dečijem muzičkom festivalu „Šareni vokali“, koji je i ove godine potvrdio da je jedan od najboljih regionalnih festivala namenjen deci. Festival je održan u Narodnom pozorištu Sombor, u organizaciji Somborskog pevačkog društva, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

Na ovogodišnjem festivalu, inspirisanim „raspevanom džunglom“, predstavila su se deca iz Republike Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a festival je, kao i svake godine, ocenjivao i nagradio isključivo vokalne sposobnosti mladih talenata uzrasta od 6 do 15 godina, koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije, u kojima su im i dodeljene nagrade.

Dodeljene su i nagrade publike koje su pripale u Vandi Vaci i Oliveri Arsić; nagrada dečijeg žirija koja je pripala Oliveri Arsić; a za scenski nastup nagrađena je Ena Maslać. Hor „Šareni vokali“ nagrade je dodelio Oliveri Arsić, Vandi Vaci i Lani Paović. Nagrade za festivalsku biografiju pod nazivom „Šarena Bjanka“ pripale su Jani Crnomarković i Korini Postružin, a glavna nagrada, gran pri 12. festivala „Šareni vokali“, pripala je Urošu Botunjcu koji je izveo pesmu „Čudan lavež“.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.