četvrtak, 17 mart 2022 07:42

SEDNICA GRADSKOG VEĆA: RASPISIVANJE KONKURSA ZA FINANSIRANJE I SUFINANSIRANJE DOBROVOLJNIH VATROGASNIH DRUŠTAVA

Gradsko veće grada Sombora danas je održalo 92. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća usvojili su Program zaštite vazduha na teritoriji Grada Sombora u 2022. i 2023. godini. Prema ovom programu, na fiksnom mernom mestu u urbanoj sredini, tokom 365 dana u toku godine, meriće se koncentracije sumpor-dioksida (SO2), azot-dioksida (NO2), kao i suspendovanih čestica PM10. Ovaj program prethodno je odobrilo Ministarstvo zaštite životne sredine, a podaci monitoringa dostavljaće se Agenciji za zaštitu životne sredine.

Na 92. sednici prihvaćen je predlog za raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih saveza na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu, za šta je u gradskom budžetu obezbeđen ukupan iznos od 3.000.000,00 dinara. Konkurs će biti objavljen 18. marta u „Somborskim novinama“ i na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog za zaključenje ugovora sa Elektrodistribucijom Srbije za izgradnju novog kablovskog voda u Industrijskoj zoni. Izgradnja kablovskog voda dužini od 1300m dovešće do bolje prostorne pokrivenosti električnom energijom Industrijske zone. Na ovaj način obezbediće se mnogo bolji kvalitet snadbevanja električnom energijom, kao i sigurnost napajanja u slučaju iskakanja sa mreže jednog izvora napajanja.

Na današnjoj sednici, Gradsko veće dalo je saglasnost za zapošljavanje sekretara u MZ „Bački Monoštor“ na period od 9 meseci, a prihvaćena je i ponuda JKP „Čistoća“ za poslove sanacije manjih divljih deponija u gradu i naseljenim mestima u okviru „Meseca čistoće“.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.