subota, 12 mart 2022 06:52

30.000.000 DINARA ZA SPROVOĐENJE MERA ENERGETSKE SANACIJE STAMBENIH ZGRADA, PORODIČNIH KUĆA I STANOVA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković potpisao je danas u Aranđelovcu ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Ukupna sredstva za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, na teritoriji Sombora i svih pripadajućih naseljenih mesta, u 2022. godini, iznose 30.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 15.000.000,00 dinara, a Grad Sombor isto toliko.

„Iskoristio bih priliku da se zahvalim Vladi Republike Srbije i Ministarstvu rudarstva i energetike na podršci u implementaciji ovog programa, koji evo, zajednički uspešno realizujemo drugu godinu zaredom. Zahvaljujući ovom programu, samo prošle godine, koja je bila, da se malo slobodnije izrazim, probni balon, na javni poziv koji smo raspisali javilo se čak 212 naših sugrađana koji su želeli i imali potrebu da svoje domove učine energetski efikasnijim, a mi smo sredstva dodelili za 77 domaćinstava, što u samom gradu, što u selima“, izjavio je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Predstavnicima gradova i opština ugovore je svečano uručila potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović.

„Danas smo potpisali ugovore sa 151 opštinom i gradom za unapređenje energetske efikasnosti. Zajedno smo, Ministarstvo i lokalne samouprave, obezbedili dve milijarde dinara, odnosno zajedno sa građanima četiri milijarde dinara, što će omogućiti da učestvuje 20.000 domaćinstava. Ovo je veliki projekat i za lokalne samouprave i za državu i direktna korist za građane, jer će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, da računi budu niži za 25 do 30 odsto. Realizacijom ovog projekat uštedeće se toplotna energija koja je jednaka proizvodnji gradske toplane u Nišu. To je i ogromna ušteda u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu“, rekla je Mihajlovićeva.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.