sreda, 09 mart 2022 06:10

Obeležen Međunarodni dan žena u Gradskom muzeju

Danas je, u Gradskom muzeju u Somboru, upriličena prigodna manifestacija povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena, 8. marta. Događaju su prisustvovale mnoge Somborke, kako iz javnog života, tako i sve zainteresovane sugrađanke. Osim izložbe „Grad kroz pesmu“, na ovom događaju čuli su se autentični somborski zvuci tambure, degustiralo se vino domaćih proizvođača, a sve to uz prigodan koktel.

David Firanj, v.d. direktora Gradskog muzeja, istakao je da je Osmi mart uvek dobar povod da se napravi ovakvo druženje, ženama u čast. Povodom današnjeg dana, dopunjena je dodatnim sadržajima redovna izložba Gradskog muzeja.

– Uz jedan zanimljiv video osvrt da dopunimo aktuelnu izložbu u Gradskom muzeju i osvrnemo se uopšte na lepši, nežniji, pa možda i jači pol, u nekom smislu.

Firanj se zahvalio svima koji su podržali ovakav vid obeležavanja Međunarodnog dana žena.

– Ja se zahvaljujem inače vinarijama „Vrt“, „Vučji podrum“, „Šveljo“ i vinarima Rajku Milanku i Saši Bezbradici, koji su podržali ovaj današnji događaj.

 Gradski muzej je ovu manifestaciju organizovao u saradnji sa Udruženjem „Žene i vino“. Mirjana Maksimović, predsednica Udruženja, navela je kako je dogovor za organizaciju događaja posledica kvalitetne komunikacije i saradnje sa rukovodstvom Muzeja.

– Tako u jednom spontanom dogovoru smo došli na ideju da napravimo ovaj današnji dan, zato što pesma, fijakeri, muzika, tamburaši se idealno slažu sa ženama i vinom. Pa pošto je, eto, danas Dan žena, praznik svih žena na planeti, mi smo odlučili da im dodamo malo vina, pa da napravimo potpuni ugođaj.

Iz Udruženja „Žene i vino“ ujedno je najavljeno da će za sve zainteresovane somborske somelijerke uskoro biti upriličena prva edukacija o poznavanju vina.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.