ponedeljak, 18 oktobar 2021 07:40

Somaratonci masovni i uspešni na jubilarnom Apatinskom polumaratonu!

 

U nedelju 17. oktobra održan je jubilarni 25. Dunavski polumaraton u Apatinu. Trka u susednoj opštini svake godine privlači veliki broj trkača pa je tako i ove godine čak šest stotina finišera prošlo kroz cilji koji se tradiconalno nalazio kod banje Junaković. Lepo vreme godilo je trkačima, a pobednik trke bio je Apatinac Đuro Borbelj, dok je kod dama trijumfovala Katarina Pohold iz Novog Sada.

            Najbrži član Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora bio je James Innes koji je 21 kilometar završio za sat vremena i dvadest i pet minuta što je novi lični rekord mladog somaratonca koji u svojoj prvoj trkačkoj godini ne prestaje da ređa sve bolje rezultate. James je trku završio na 15 mestu od 350 finišera polumaratonske trke. Tijana Kabić je takođe fantastičnu trku završila na trećem mestu u ženskoj konkukrenciji i pridodala još jedno pobedničko postolje ove godine. U polumaratonskoj trci u svojim kategorijama osvojili su drugo mesto Robert Lalić, Suzana Filipović, Arpad Šarkezi i Boško Jerković. Na trci od deset kilometara u svojim kategorijama prvo mesto osvojila je Danica Grujić Firanj a drugo mesto Radmila Milašinović i Đorđe Rackov.

Polumaraton su istrčali i Dejan Nikolić, Davor Petrik, Zoran Nikolić, Željko Lemić, Miloš Šešlija, Zoran Boca, Ilja Zvekanov, Srđan Sajlović, Nataša Stojičić, Srđan Buzadžić, Tijana Odobašić, Bogdan Nikolić, Dejana Štafer, Aleksandar Krneta i Nenad Glušac.

    Trku na 10 kilometara istrčali su Somaratonci: Miloš Jandrić i Dragan Kolarić.

Štafetnu trku trčali su Ivan Janković, Lazar Jeftić kao i Mina Bošnjak.

           

                                                                           

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Kinder toblerone

    Deserti 26. 11. 2021.

    Kinder toblerone Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od[…]

    Read more...