utorak, 28 septembar 2021 17:40

U Bačkom Monoštoru otvoren pogon za proizvodnju pijaće vode

BAČKI MONOŠTOR - Pokrajinski sekretar Čedomir Božić i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković svečano su u Bačkom Monoštoru otvorili pogon za proizvodnju pijaće vode, a ovu investiciju od 65 miliona dinara zajednički su finasirali Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i grad Sombor.
Novi pogon za proizvodnju pijaće vode rešio je višedecenijski problem za oko 3.000 meštana Bačkog Monoštora, a za ovu investiciju od 65 miliona dinara, pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 20 miliona dinara, dok je ostala sredstva obezbedio grad Sombor.

backi, monostor,, pogon, za, proizvodnju, pijaće, vode

“Nastavljamo dalje zajednički sa ulaganjem između sekretarijata za poljoprivredu i grada Sombora da rešavamo problematiku vezanu za pijaću vodu i u drugim mestima. Ove godine grad Sombor je aplicirao za sredstva vezano takođe za vodosnabdevanje, a u pitanju je naseljeno mesto Stapar i izgradnja rezervoara. Sredstva koja je opredelio sekretarijat su 40 miliona dinara, duplo više nego za Bački Monoštor ”, kaže Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

“Ono što je sada najvažnije je da su stanovnici Bačkog Monoštora konačno dobili zdravu pijaću vodu. Svakako da imamo i dobre vesti za stanovnike Stapara i Doroslova i da su krenuli radovi na izgradnji buster stanice, a i to je zajednički projekat sekretarijata i grada. Takođe, grad Sombor će i u 2022. i 2023. godini izdvajati značajna sredstva za vodosnabdevanje”, dodaje Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Kapacitet postrojenja pijaće vode je 14 litara u sekundi.

“Ovo postrojenje proizvodi vodu u intenzitetu koji je zdrava pijaća voda, a mi smo veoma zadovoljni saradnjom sa našim gradom, ali i sekretatijatom. Ono što je najvažnije da ovim putem nastavlajmo dalje”, kaže Dejan Kubatov, direktor JKP “Vodovod Bezdan”.

Resorni pokrajinski sekretar Božić je prilikom obilaska postrojenja pijaće vode u Bačkom Monoštoru naveo da će naredne godine biti izdvojeno 400 miliona dinara za vodosnabdevanje, što znači da će se ulaganja u sanaciju ili izgradnju postrojenja vodnih objekata u javnoj svojini nastaviti za sve opštine u Vojvodini.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.