utorak, 21 septembar 2021 07:27

Nova oprema za unapređenje rada u somborskoj bolnici

Sredstvima opredeljenim od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo po konkursu za izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina u 2021. godini, Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor nabavila je jednu „kompleksnu“ pumpu za operacione sale koja se sastoji od grejača krvi, dve TCI pumpe i pet špric infuzionih pumpi kao i dodatnih pet špric infuzionih pumpi sa softverom i dva grejača krvi i infuzije za potrebe Odeljenja za anesteziju, reanimatologiju i intenzivnu terapiju, u ukupnom iznosu od 3.900.000,00 dinara.

  • U trenutku dok se protokoli lečenja velikom brzinom razvijaju i zahtevaju savremen pristup u vidu digitalizacije sistema, naša ustanova teži što hitnijem priključenju savremenim trendovima koji u mnogome olakšavaju rad i doprinose unapređenju zdravstva, stoji na zvaničnom sajtu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor.

Upravo ova nabavka savremenih infuzionih pumpi sa softverom za preciznu kontrolu infundovanog volumena sa mogućnošću primene kompjuterskog programa koji izračunava količinu leka koju je potrebno ubrizgati pacijentu u jedinici vremena kao i adekvatne koncentracije leka u plazmi ili na mestu efekta omogućava praćenje novih trendova.

 izvor:025info.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...