Meštani Svetozara Miletića nezadovoljni zbog zatvaranja pružnog prelaza (VIDEO) Meštani Svetozara Miletića nezadovoljni zbog zatvaranja pružnog prelaza
petak, 17 septembar 2021 06:34

Meštani Svetozara Miletića nezadovoljni zbog zatvaranja pružnog prelaza (VIDEO)

Na pruzi Sombor - Subotica u ataru sela Svetozar Miletić Železnice Srbije zatvorile su prelaz preko pruge i tako od sela odvojile atar koji je ostao sa druge strane. Alternativni put duži je desetak kilometara. Nezadovoljni meštani okupili su se ispred zatvorenog prelaza.

Meštani Svetozara Miletića, pre svega oni koji se bave poljoprivredom, bili su neprijazno iznenađeni kada su u ataru sela zatekli presečen atarski put u delu gde se on ukršta za železničkom prugom Sombor-Subotica.

Meštani Svetozara Miletića hoće svoj prelaz nazad, jer kažu atarski put bio je tu i pre pruge, a kada je izgrađena pruga postojala je rampa.

U odgovoru koji je RTV dobio u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije navodi se da je pružni prelaz zatvoren na osnovu zapisnika Pokrajinskog inspektora nadležnog za željeznički saobraćaj, jer je alternativni prelaz udaljen manje od dva kilometra, a po Zakonu o železnicama ta udaljenost mora biti veća od dva kilometra. Konačno rešenje o ukidanju putnog prelaza donelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tako će i ostati kažu u ovom preduzeću Infrastruktura železnice Srbije.

Izvor: RTV

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...