sreda, 07 april 2021 06:44

Grad Sombor podelio bezbednosna sedišta roditeljima prvih 100 rođenih beba

U Organizaciji Grada Sombora, gradskog Saveta i Agencije za bezbednost saobraćaja svečano su roditeljima prvih 100 rođenih beba u 2021. godini na području grada Sombora uručena bezbednosna autosedišta. Kako je najavljeno, sa ovom akcijom se nastavlja i za bebe rođene tokom prošle i ove godine. Nadležni grada kažu da će pored autosedišta ove godine deliti i bezbednosna sedišta za bicikla.video icon
Autosedišta za prvih sto rođenih beba u ovoj godini Grad Sombor poklonio je roditeljima, za ove namene opredeljeno je oko 1.000.000 dinara, a sredstva su obezbeđena od naplaćenih kazni nesavesnim vozačima.

Igor Karapandža, roditelj: „Ovo je divan gest pažnje od strane grada, gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja koji nam daje kroz ovo pomoć kako bi naša deca bila bezbedna kao najmlađi učesnici u saobraćaju“.

Od 2017. i tokom ove godine biće dodeljeno 575 autosedišta za najmlađe učesnike u saobraćaju.

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora: „Pored svih ovih aktivnosti imamo i akcije sa predškolskim ustanovama, gde smo kompletno opremili svaki vrtić u gradu i naseljenim mestima i privatni vrtić sa svetlo odbojnim pojasevima, sa saobraćajnim tepisima, a ove godine ćemo podeliti i saobraćajne znakove i nabaviti još novih saobraćajnih tepiha. U cilju nam je da ove godine svaki vrtić u gradu i naseljenim mestima dobije po dva bicikla kako bi naša deca naučila da voze, koja ne znaju. Takođe, planirali smo brzinske displeje u ulicama Konjovićeva i Staparski put“.

Podela bezbednosnih sedišta za bicikila planirana je tokom ove godine, dok su saobraćajnom signalizacijom opremljene zone oko škola u selima Telečka, Bezdan, Stanišić, Riđica, a planira se uređene i u ostalim naseljenim mestima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.