četvrtak, 25 mart 2021 06:25

Radnički 1912 pobednik Kupa PFS Sombor

RADNIČKI 1912 – BRATSTVO 2019 3:0 (2:0)

Sudija: Tomislav Mudrinić (Bačka Palanka) 7
Strelci: Milisavljević 13., Šveljo 45. i Despotović 82.
Žuti kartoni: Stojšić, Vuković, Štrbac i Bajčev (Bratstvo 2019)

RADNIČKI 1912: Pehilj 7, Unković 7, (Tomić), Dučić 7, Šveljo 7,5, Slavuljica 7, Stojaković – (Despotović 7), Lazić 7, (Goranović 7), Goronjić 7, Radovanović 7, Antunić 7, (Pjošta), Milisavljević 7,5 (Molnar)

BRATSTVO 2019: Kronić 6, Perović 6, Čvokić 6,5, Stojšić 6,5, Vuković 6, Makar 6, Štrbac 6,5, Bortnik 6, Bojić 6, Agbaba 6, (Sušić), Bajčev 6, (Martinović)

Igrač utakmice: Ognjen Šveljo (Radnički 1912)

Pehar namenjen najboljoj ekipi u kup takmičenju Područnog fudbalskog saveza Sombor krasiće klupske vitrine Radničkog 1912 iz Sombora. Somborci su u finalnoj utakmici odigranoj na Gradskom stadionu u Somboru savladali sa 3:0 Bratstvo 2019 iz Prigrevice. Pobeda domaćina je sasvim zaslužena, jer su izabranici trenera Dušana Jevrića u ovom trenutku bolji tim što potvrđuje i konačan rezultat finala.

Susret je prema očekivanjima počeo napadima domaćina, ali prvu polušansu imali su Prigrevčani kada je Pehilj bio prinuđen da napusti svoj gol i brzom intervencijom izbaci loptu ispred Agbabe. Svoju lukavost i kvalitet pokazao je centarfor Milisavljević u devetom minutu kada je uspeo pored dvojice iz odbrane Bratstva 2019 da šutira, ali je lopta pogodina stativu. Milisavljević u 13. minutu koristi kiks golmana Kronića, koji nije najbolje ispucao loptu pa je ona došla do njega, a on je sa ivice kaznenog prostora šalje u donji desni ugao za prednost Radničkog 1912 od 1:0.

Brzo primljen pogodak u velikoj je meri uticao na igru Prigrevčana koji su pokušavali da uspostave terensku ravnotežu, ali su se namerili na raspoloženijeg rivala. Priliku da uduplaju prednost Somborci su imali u 23. minutu, ali je šut Lazića sa oko osam metara završio iznad prečke. Pet minuta nakon toga Štrbac je mogao da iznenadi međutim, njegov šut je završio pored desne stative. Tu se završavaju izgledne prilika za goste, a u preostalom delu susreta uglavnom šanse stvaraju domaći igrači. Antunić u 40. minutu pogađa stativu, a u 45. Šveljo započinje i završava akciju koja donosi prednost od 2:0.

U nastavku je Lazić imao dve idealne prilike i oba puta je šutirao pored gola, a konačnih 3:0 postavio je Despotović u 82. minutu kada je iskoristio brzu akciju koju je započeo kapiten Šveljo.

Izvor: apa-press.info

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.