subota, 20 mart 2021 06:58

Čonopljanske mame u akciji – pomoć stiže kome je potrebna

Pre pet godina nekoliko mama iz Čonoplje udružilo se u grupu kako bi unele više aktivnosti u život dece iz sela, a pre godinu dana su se okrenule humanitarnom radu za sugrađane kojima je potrebna pomoć do saradnje sa drugim humanitarnim organizacijama na području grada Sombora. "Mame u akciji" kažu da su bile vođene idejom za poboljšanje uslova života u ruralnoj zajednici, kakva je Čonoplja, putem druženja mališana i mama, sportskih događanja, kulturnih priredbi i radionica, a onda su rešile da odu korak dalje.
"Mame u akciji" iz Čonoplje su grupa mladih žena pune entuzijazma, koje kažu da im je cilj da pomognu onima kojima je to potrebno i da koliko - toliko poboljšaju društveni život u malom selu nadomak Sombora. Putem fejsbuk grupe animiraju ljude i iz drugih mesta za svoje humanitarne akcije, a trentno putem javne licitacije prikupljaju sredstva sredstva za Udruženje "Maslačak" iz Sombora.

"Licitacije za Udruženje 'Maslačak' odnose se da se pomogne osobama sa autizmom i na našoj fejsbuk grupi imamo licitacije gde članovi licitiraju predmete koje su nam dali naši sugrađani i kada neko izlicitira određenu stvar, uplaćuje na račun udruženja, a mi predamo predmet koji su izlicitirali", opisuje akciju Stevana Popović, iz grupe žena "Mame u akciji" iz Čonoplje.

"Ko god da je čuo za nas ili mi za njih ubrzo bi počelo međusobno kontaktiranje. Tim putem postali bi posrednici između ljudi kojima treba pomoć i udruženja, ili smo mi bili ti koji smo pomagali direktno i uključivali se u aktivnosti i akcije drugih udruženja", dodaje Dajana Kosanović iz istog udruženja.

Mame iz Čonoplje su organizovale priredbe i radionice u ovoj seoskoj sredni, gde je nedovolno društvenih aktivnosti, a kažu da redovno odgovaraju na pitanja putem društvenih mreža.

Brankica Kosanović Dejanović iz Čonoplje objašnjava da u inboksu bude raznih pitanja. "A mi svima odgovorimo. Na primer, jedan samohrani otac je želeo da napravi ćerki rođendan, pa smo ga posavetovale kako da to uradi i bilo je fenomenalno. Takođe, pišu nam i druge mame i traže uglavnom neki savet".

Maja Božović priča da je na licitacijama bilo različitih predmeta, na primer, od hrane, domaćih sireva koji se prave u selu, pa do odevnih predmeta, umetničkih slika…

Kutije za donacije postavljaju na raznim mestima u selu i Somboru, a kako je aktivnosti sve više uskoro će registrovati i udruženje mama iz Čonoplje da bi se njihove ideje i aktivnosti širile još više.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.