utorak, 09 mart 2021 14:51

Trejl trke i podrška za najuspešnije Сomaratonce označila početak nove sezone

Početak sezone 2021. godine, kao uostalom i celu prošlu godinu, obeležila je pandemija korona virusa tako da i dalje ne postoje uslovi za održavanje uličnih trka, a određena držvana prvenstva su odložena za drugi deo godine.

Sa druge strane održavanje trejl (planinskih) trka zbog svojih specifičnosti se nastavlja tako da su članovi Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' iz Sombora ovogodišnju sezonu započeli na ''Čičak trejlu'' na Višnjici pored Beorada. Na drugom izdanju ove trejl trke učestvovalo je preko tri stotine takmičara. Trkači su imali mogućnos da trče jednu od dve trke i to na 12 kilometara sa 400 metara visinske razlike i 23 kilometra sa 800 metara visinske razlike. Somaraton je imao predstavnike na obe trke: kraću distancu su istrčali Danijel Šokac, Jelena Perenčević, Miroslav Liščević, Ivana Šokac kao i Sanja Vojvodić kojoj je ovo bio debi na trejl trkama. Težu i dužu distancu istrčali su Milica Stojišić , Marina Brbaklić Tepavac i Milan Kovačić Mumba somaratonac sa najviše istrčanih trejl trka.

Somaraton je uz pomoć Srpskog Atleskog Saveza započeo program podrške svojim najuspešnijim članovima u nabavci nove opreme kao preduslova boljih rezultata. Prva među jednakima koja je dobila podršku iz ovog programa je Bojana Marić, bronzana sa državnog prvnestva u ultramaratonu na 50 kilometara u prošloj godini. Program se nastavlja podrškom za sve ostale članove koji u narednom periodu mogu da očekuju pomoć u nabavci neophodne sportske opreme i uspešnom nastavku sezone.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.