ponedeljak, 08 mart 2021 07:02

Radnički 1912 prolećni deo sezone otvorio sa pet pogodaka

RADNIČKI 1912 – SLOBODA (Novi Kozarci) 5:0 (1:0)

Gradski stadion u Somboru, sudija Neđo Mrđa (Pančevo) 7

Strelci: Avdić 11., 56. i 67., Šveljo 52. 11m i Milisavljević 71.

Žuti kartoni: Unković i Pjošta (Radnički 1912) – Mijatović (Sloboda)

RADNIČKI 1912: Pehilj 8,5, Unković 7,5, (Tomić), Dučić 7, (Despotović), Šveljo 8,5, (Goranović), Slavuljica 7,5, Avdić 9, Pjošta 7, (Milisavljević 7,5), Stojaković 7,5, Goronjić 7, Radovanović 7,5, Antunić 8

SLOBODA: Živkov 6,5, Radulaški 6, (Vrbački 6), Mijatović 6, (Gavrilović), Ćulibrk 6, (Popov), Galić 6,5, Cvijanović 6,5, Spahić 6,5, Rusić 6,5, Savić 6, (Popović), Pavlović 6, Erdeljan 6,5 (Ćosić)

Igrač utakmice: Mehmed AVDIĆ Radnički 1912

Fudbaleri Radničkog 1912 startovali su prolećni deo sezone u Srpskoj ligi Vojvodina sa očekivanom i ubedljivom pobedom nad ekipom Slobode iz Novih Kozaraca. Somborci su u svojim redovima imali nekoliko izuzetno raspoloženih pojedinaca što je bila prevaga u ključnim momentima, pa je fond takvih individualaca doneo trijumf kojim je smanjena prednost u odnosu na vodeću novosadsku Mladost.

Radnički 1912 otvorio je sjajno susret i prvih 15 minuta utakmice proteklo je u apsolutnoj dominaciji izabranika trenera Dušana Jevrića. Antunić je mogao u 3. i 9. minutu da zatrese mrežu gostiju, ali je njegove udarce uspeo da zaustavi golman Slobode Marko Živkov, međutim to mu nije pošlo za rukom dva minuta kasnije kada je Avdić postigao svoj prvi od tri pogotka. Levokrilni napadač somborskog tima sjajno je reagovao na prvu od četiri vrhunske asistencije kapitena Švelje i snažnim i preciznim udarcem pogodio mrežu. Takav uvod u premijernu utakmicu ulivao je nadu da će se do odmora mreža gostiju napuniti do vrha, ali je naišao period u kome je došlo do opuštanja, pa su se Novokozarci povratili iz nokdauna i počeli da ulaze u prilike. U 25., potom u 39. i u 44. minutu gosti su imali svoje šanse, ali je na golu Somboraca briljirao mladi Filip Pehilj koji je sva tri puta izašao kao pobednik.

Početkom drugog poluvremana fudbaleri Slobode pokušavaju da izjednače i kreću u napade, međutim zaboravljaju da je Radnički 1912 najbolja ekipa na domaćem terenu i da svaki kiks znalački kažnjava. Tako je bilo i u 51. minutu kada je Šveljo presekao akciju gostiju poslao loptu ka Antuniću koji beži svojim čuvarima, a Ćulibrk pronalazi jedino rešenja da ga spreči da zatrese mrežu u obaranju sa leđa što je arbitar Neđo Mrđa opravdano okarakterisao kao jedanaesterac. Sigoran sa bele tačke bio je Šveljo. Samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 3:0, jer je Avdić dobro reagovao na dodavanje Antunića, a isti igrač je u 67. minutu iskoristio još jednu majstorski dodatu loptu od Švelje i postigao svoj treći pogodak. Posednji gol na utakmici viđen je u 71. minutu. Ovoga puta kapiten Šveljo asistirao je rezervisti Milisavljeviću.

Svakako da treba pohvaliti šut Radovanovića koji je tukao sa preko 25 metara i lopta je išla pod prečku, ali je Živkov lepom paradom uspeo da pošalje loptu u korner. Radnički 1912 je pobedio, a lider Mladost igrala nerešeno 2:2, pa je bodovna razlika umanjena sa 11 na devet razlike. U sledećm kolu Radnički 1912 gostuje Borcu iz Sakula.

Izvort: apa-press.info

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.