petak, 05 mart 2021 07:09

Nastavlja se izgradnja puta Stapar - Sivac

Grad Sombor počeo je krajem 2019. godine izgradnju puta Stapar-Sivac, koji spaja teritoriju Grada Sombora i opštine Kula. Tada je najavljeno da će put biti rađen u fazama. Hoće li nakon prve faze od 2,2 kilometra radovi biti nastavljeni? ...
U atar izmedju Stapara i Sivca sada se može samo zemljanim putem, što poljoprivrednicima često predstavlja problem, naročito tokom jeseni kada se u ratarstvu i najviše radi.

"Najveći problem je u jesen kada padne dosta kiše, stvore se bare, bude dosta blata, tako da je teško prolaziti", kaže Milan Gajin iz Stapara

"Koristim redovno taj put, jer u tom delu atara imam njivu. Značilo bi nam puno. Brže bi došli do njiva. Koliko sam čuo planira se nastavak asfaltiranja", kaže Stojša Stambolija.

"Treba i po dva, tri traktora da jedan drugog vučemo kada zapadnemo natovareni kukurozom ili repom. Taj deo koji je do sada urađen izgleda kao auto-put i bilo bi dobro da se nastavi", kaže Milan Joka.

Stapar i Sivac biće povezani asfaltnim putem koji će se raditi u nekoliko faza. Prva faza duga 2,2 kilometra je završena, a grad Sombor dobo je sredstva i za nastavak radova odnosno za drugu fazu.

"Sada započinju radovi druge faze koja se odnosi na izgradnju 1,8 kilometara puta. Radove će finansirati Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, jer je grad Sombor za te radove dobio oko 150 miliona dinara. Završetak radova druge faze planiran je do 30 oktobra", kaže Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika Grada Sombora.

"Ovaj put je višestruko značajan. Povezuje Stapar i Sivac, ali i lokalne samouprave Apatina, Sombora i Kule", kaže Tica.

Put Stapar Sivac dug je 12 kilometara povezaće ova dva mesta, ali će završetkom ovog puta ovaj deo Zapadnobačkog okruga imati kraću vezu prema Vrbasu i Novom Sadu.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.