Izložba radova Cvete Šebez naziva „Dragi dnevniče“ u Maloj galeriji Kultrunog centra Izložba radova Cvete Šebez naziva „Dragi dnevniče“ u Maloj galeriji Kultrunog centra
sreda, 03 februar 2021 07:11

Izložba radova Cvete Šebez naziva „Dragi dnevniče“ u Maloj galeriji Kultrunog centra

Izložba radova Cvete Šebez pod nazivom „Dragi dnevniče“ biće postavljena u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor od 9. do 27. februara. Otvaranje izložbe biće realizovano u utorak, 9. februara u 19 časova, elektronskim putem i biće dostupno na Facebook stranici Kulturnog centra putem prenosa uživo

Posetioci će biti u prilici da pogledaju izložbu istog dana, od 19:15 časova, u grupama od po 5 ljudi, uz poštovanje mera prevencije. Radnim danima, Galerija Kulturnog centra radi, podsećamo, od 8 do 14, i od 17 do 20 časova, dok subotom galeriju možete da posetite od 9 do 13 časova.

Izložba „Dragi dnevniče“ predstavlja ideju koja se bavi mentalnom higijenom uma, sa posebnim fokusom na ispitivanje novonastale situacije izazvane pandemijom virusa. Iako u ovom savremenom dobu postoji veća svest o održavanju i važnosti mentalne higijene i dalje se uočava potiskivanje činjenice da se o njoj treba voditi računa isto koliko i o fizičkom zdravlju. Sa tim na umu koncept ove izložbe upravo postoji kako bi se produbila priča o svetu ljudskih osećanja.

Vođenje dnevnika jedan je od načina na koji pojedinac može spoznati sebe, svoju psihu, osećanja. Radovi su upravo nastali na taj način, vođenjem „ilustrovanog dnevnika“, u toku vanrednog stanja. Preplitanjem elemenata, linija i bojenih površina, na njima su prikazane emocije umetnice koje su paralela sa karantinom. Nastale kompozicije, crteži, u početku kao zabeleške osećanja na papiru, materijalizovani su na tekstilnom materijalu - predmetu koji je utkan u živote svih ljudi od samog rođenja. Ovim načinom tekstil kao medij simbolizuje sponu, kako među pojedinacima u društvu, tako i između umetnice, rada i posmatrača.

Autorka izložbe, Cveta Šebez, rođena je u Beogradu 1992. godine. Vođena ljubavlju prema umetnosti upisuje Školu za dizajn 2008. godine, smer tekstil. Nakon četiri godine stiče zvanje tehničara dizajna tekstila. Upisuje osnovne, a zatim i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer dizajn tekstila. U januaru 2020. godine stiče zvanje master dizajnera i iste godine postaje ULUPUDS-ov (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) član kandidat. Do sada je učestvovala na mnogim grupnim izložbama, radionicama i projektima. Tokom 2017. godine stiče stručno usavršavanje dizajnerskih i praktičnih znanja. Osim tekstilnog dizajna usmerena je i na stvaranje tekstilne umetnosti. U radovima joj se uglavnom prepliću linije i površine ispunjene teksturama, kao i strukture različitih kvaliteta dobijene korišćenjem kombinacije tekstilnog i drugih likovnih medija.

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.