utorak, 02 februar 2021 06:32

OBRT U SLUČAJU PLjAČKE KOD APATINA: Prijavio da mu je oteta ogromna količina novca - na poligrafu otkriveno da laže

ILIJA Ž. (50) iz Sonte, koji je u petak prijavio da mu je oteto 6 miliona dinara, je pao na poligrafu i protiv njega će Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podići tužbu za krivično delo lažno prijavljivanje.
Podsetimo, Ilija Ž. je 29. januara prijavio kako su ga na putu Apatin - Svilojevo, nedaleko od kružnog toka, presrela trojica maskiranih muškaraca u crnom džipu prekrivenih registarskih tablica i od njega otela 6 miliona dinara. Sve se, kako je rekao, dogodilo oko podneva, na otvorenom putu. Razbojnici su, potom, kako je tvrdio, pobegli u pravcu Svilojeva.

Policija je odmah povela istragu, ali i uočila brojne nelogičnosti u Ilijinoj izjavi. Odmah su blokirani granični prelaz kod Bogojeva, i putni pravci iz Svilojeva i Sonte, ali navodnim napadačima nije bilo ni traga. Tokom istrage, policija je pribavila snimke i nadzornih kamera, a obavljeno je i poligrafsko ispitivanje nad osumnjičenim, koje je dovelo do obrta u ovoj priči.

- Ilija Ž. je pao na poligrafu, lišen je slobode, priveden kod tužioca i protiv njega je pokrenut postupak za krivično delo lažno prijavljivanje, navodi izvor blizak istrazi.

Kako se nezvanično saznaje, osumnjičeni, koji se inače bavi poljoprivredom i trgovinom poljoprivrednim zemljištem, ima poveći kredit kod banke, te potencijalni problem sa njegovom otplatom eventualno može biti jedan od motiva za krivično delo za koje se sumnjiči.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.