Od ponedeljka nova organizacija rada u somborskoj bolnici Od ponedeljka nova organizacija rada u somborskoj bolnici
subota, 30 januar 2021 05:54

Od ponedeljka nova organizacija rada u somborskoj bolnici

Sa radom počinju specijalističke ambulante, banja bezdan, interno, kreće i operativni program...

Zbog sveukupnog poboljšanja epidemiološke situacije u Zapadnobačkom okrugu od ponedeljka, 1. februara, menja se organizacija rada u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

Na radost pacijenata sa redovnim radom će početi sve specijalističke i subspecijalističke ambulante, u obimu zavisnom od epidemiološke situacije. Počeće i redovno zakazivanje pregleda preko IZIS-a.

-Počinje rad redovnih elektivnih operativnih programa svih hirurških grana, rad Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bezdanu, kao i rad dnevne bolnice na Odeljenju za psihijatriju, kao i Odsek internog odeljenja za interventnu kardiologiju (dijagnostičke i terapeutske koronarografije), navodi se, uz ostalo, u obaveštenju somborske bolnice.

Infektivno Kovid odeljenje se zatvara tj. prestaje sa radom i u zgradi istog odeljenja biće smešteno Odeljenje za plućne bolesti, a prijem pulmoloških pacijenata će se obavljati preko Grudne ambulante koja se takođe nalazi u istoj zgradi.
Interno odeljenje je vraćeno u zgradu u kojoj je i pre bilo smešteno, a prijem pacijenata će se obavljati u prijemnoj internističkoj ambulanti u prizemlju Internog odeljenja. U okviru Internog odeljenja nalazi se i Odeljenje za infektivne bolesti, a Infektivna ambulanta je smeštena u nekadašnjnoj ambulanti KVD-a za ne Kovid pacijente.

Prijem onkoloških pacijenata koji primaju hemoterapiju ili su u pripremi za hemoterapiju i kontrole obavljaju se po ranije definisanim protokolima.

Prijem pacijenata za dijalizu obavlja se po rasporedu Odseka za hemodijalizu internog odeljenja.

-Molimo sve građane koji imaju respiratorne tegobe: kašalj, povišenu temperaturu, gubitak čula ukusa i mirisa, bolove u mišićima, glavobolju i slično da se prvo jave u respiratornu ambulantu nadležnog Doma zdravlja, kako bi se obavili pregledi i trijaža pacijenata koji bi se uz predloženu terapiju vraćali kući ili bili upućeni u respiratornu ambulantu bolnice radi dalje obrade i dijagnostike. Na ovaj način bi obezbedili bolji i efikasniji rad respiratorne ambulante Opšte bolnice, dodaje se u obaveštenju koje je potpisao dr Dragan Rastović, v.d. direktora Opšte bolnice Sombor.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.