Volonterski centar Vojvodine prikuplja pomoć za migrante u Somboru Volonterski centar Vojvodine prikuplja pomoć za migrante u Somboru
petak, 29 januar 2021 07:05

Volonterski centar Vojvodine prikuplja pomoć za migrante u Somboru

Volonterski centar Vojvodine i ove zime započeo je humanitarno prikupljanje pomoći migrantima u Somboru koje će trajati do kraja naredne sedmice. 

Volonterski centar Vojvodine već petu godinu za redom organizuje akciju prikupljanja pomoći migrantima. Ideja za pokretanje akcije javila se upravo zbog hladnih zimskih uslova u kojima su se našli migranti u Somboru.

"Hladni uslovi, znače da je ljudima naprosto teško da borave gde se nalaze da će se duže zadržavati ali nažalost njihove potrebe nisu celokupno zbrinute , mi nekako pokušavamo da popunimo određene rupe, dobrom voljom građana i građanki koji sarađuju sa nama", kaže Frančeska Fornari iz Volonterskog centra Vojvodine.

Neki od njih nemaju adekvatne uslove za život, a ova akcija im može pomoći da lakše prebrode zimu. Trenutno su im najpotrebnija zimska odeća i obuća, kao i dugotrajne namirnice.

"Uglavnom pričamo u hrani koja je dugotrajna, dakle konzervisana, dakle konzerve i slično, začini, kafu, čaj i šećer, sve što može dugo da traje pogotovo u uslovima koji nisu idealni za kuvanje i čisto za hranjenje. Takođe želimo da prikupimo tople kape, šalove i rukavice, naprosto ono što može pomoći ljudima da im bude što toplije u ovim uslovima", dodaje Fornari.

Akcija prikupljanja pomoći migrantima trajaće do kraja sledeće sedmice, a svi koji žele da pomognu to mogu učiniti putem Instagram i Fejsbuk strance Volonterskog centra, kao i pozivom na broj 063/11-82-804.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.