Nova multimedijalna oprema uručena somborskom Kulturnom centru Nova multimedijalna oprema uručena somborskom Kulturnom centru
sreda, 27 januar 2021 06:56

Nova multimedijalna oprema uručena somborskom Kulturnom centru

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković danas je obišao rekonstruisanu Veliku salu Kulturnog centra gde je ovom prilikom uručio direktorici ove ustanove Vesni Šašić novu multimedijalnu opremu. Oprema je nabavljena u okviru konkursa „Gradovi u fokusu 2020.“ koji je sprovelo Ministarstarstvo kulture i iformisanja, a služiće za poslovanje, edukaciju i konferencije koje će se u budućnosti organizovati u ovom prostoru.

„Vrednost opreme je oko 2 miliona dinara i mi danas imamo priliku da poklonimo ovu opremu Kulturnom centru. Svakako da i ove godine na konkursu koji raspisuje Ministarstvo kulture i informisanja grad će konkurisati zajedno sa Kulturnim centrom. Nadamo se da ćemo biti uspešni i ono što mene raduje je da smo konačno dobili dom omladine kakav Grad Sombor i zaslužuje“ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Ratković.

Direktorica Kulturnog centra Vesna Šašić zahvalila se gradonačelniku i gradu što su prepoznali njihove napore da se unapredi Kulturni centar i poručila da će oprema značiti za redovno poslovanje ali i nove aktivnosti koje planira ova ustanova.

„Voma je značajno što smo dobili jedan deo opreme koji će biti vezan za edukaciju koja je planirana u 2021. godini. Naime, Kulturni centar je, s ponosom objavljujem, postao član Mreže kinoprikazivača Srbije. Prevashodno Mreža se bavi edukacijom na polju audio-vizualnog stvaralaštva i filma, takođe unapređenjem upravo te kinoprikazivačke delatnosti. Mi smo u 2020. godini dobili podršku Filmskog centra Srbije na konkursu za predigitalizaciju i digitalizaciju, izrađen je projekat digitalnog bioskopa i mi smo bukvalno sada na putu da opremimo naš digitalni bioskop i da počnemo sa tom kinoprikazivačkom delatnošću, a ova oprema koja se nalazi u sali svakako će nam pomoći što se tiče tih edukativnih radionica“ rekla je Vesna Šašić dodavši da je kao rukovodilac Kulturnog centra izabrana za koordinatora Radne grupe za širenje i razvoj Mreže kinoprikazivača, što je lepa čast za ovu somborsku ustanovu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.