1. februara počinje evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole 1. februara počinje evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole
utorak, 26 januar 2021 07:25

1. februara počinje evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole

U prvi razred osnovne škole školske 2021/22. godine upisuju se deca koja na dan početka školske godine 01.09.2021. godine imaju 6,5 DO 7,5 GODINA, odnosno rođena od 01.03.2014.godine do 01.03.2015. godine.

Dete starosti od šest do šest i po godina, po želji roditelja, može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu.

Dete starije od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole obavezni su da izvrše RODITELJI, a za decu pod starateljstvom, staratelj ili organ starateljstva.

Za prijavu deteta podnosi se na uvid:

• važeća lična karta, sa tačnom adresom roditelja ili staratelja,
• rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Prijavljivanje dece vršiće se u GRADSKOJ UPRAVI GRADA SOMBORA, ODELJENJU ZA OBRAZOVANJE, soba br. 9 u prizemlju, Trg cara Uroša br. 1, ( ZGRADA ŽUPANIJE), svakog radnog dana od 08,00 do 15,00 časova, po sledećem rasporedu:

• OŠ “DOSITEJ OBRADOVIĆ“ SOMBOR od 1. februara do 5. februara 2021. godine
• OŠ „NIKOLA VUKIĆEVIĆ“ SOMBOR od 8. februara do 12. februara 2021. godine
• OŠ „BRATSTVO JEDINSTVO“ SOMBOR od 8. februara do 12. februara 2021. godine
• OŠ„AVRAM MRAZOVIĆ“ SOMBOR od 17. februara do 19. februara 2021. godine
• OŠ „IVO LOLA RIBAR“ SOMBOR od 22. februara do 26. februara 2021. godine

Prijavljivanje dece u naseljenim mestima: Al. Šantić, Bezdan, B. Breg, B. Monoštor, Čonoplja, Doroslovo, Gakovo, Kolut, Kljajićevo, Rastina, Riđica, Stanišić, Stapar, Svetozar Miletić i Telečka vršiće se u osnovnim školama u istom terminu od 01. februara do 26. februara 2021. godine.

VAŽNA NAPOMENA:
UKOLIKO SU RODITELJI ODNOSNO STARATELJI POZITIVNI NA VIRUS COVID-19 ILI SE NALAZE U KUĆNOJ IZOLACIJI, PRIJAVU DETETA MOGU IZVRŠITI TELEFONSKIM PUTEM NA BROJ 468-117. RODITELJI KOJI VRŠE PRIJAVU U GRADSKOJ UPRAVI, DUŽNI SU DA POŠTUJU PROPISANE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE: MERENJE TEMPERATURE PRI ULASKU U ZGRADU, NOŠENJE ZAŠTITNE MASKE, OBAVEZNO DRŽANJE FIZIČKE DISTANCE.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.