nedelja, 24 januar 2021 06:33

Za Zapadnobački okrug stiglo novih 2.160 doza Sinofarm vakcina

U Zavod za javno zdravlje Sombor stiglo je novih 2.160 doza vakcine proizvođača Sinofarm iz Kine, potvrdili su za RTV u Zavodu.

"Naš Zavod je za područje Zapadnobačkog okruga do danas dobio 5.760 doza vakcine proizvođača "Sinofarm" iz Kine. U poslednjoj isporuci somborski Dom zdravlja dobio je 1.140 vakcina, DZ Kula 360 doza, a zdravstvene ustanove u Apatinu i Odžacima dobile su po 330 doza", izjavila je za RTV dr Tatjana Medić, načelnica epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje Sombor.

"U okrugu se epidemiološka situacija stabilizuje, pa je tako u Somboru 311 inficiranih korona virusom, u Kuli 197, u Apatinu je 77 zaraženo, a u Odžacima 71 pacijent", objašnjava dr Medić.

"Masovna imunizacija građana sa područja grada Sombora odvija se bez problema u sportskoj hali "Mostonga" i sve je više zainteresovanih", kaže dr Zdravko Hlodik, načelnik Kovid ambulante zadužen za koordinaciju masovne imunizacije u Somboru.

"Na portal e-Uprava prijavilo se za prvi dan vikenda, odnosno subotu 451 pacijent, a vakcinisalo se 422. Svi koji žele da se vakcinišu biće pozivani od strane somborskog pozivnog centra, pacijenti dolaze na deset minuta i sve mere su ispoštovane", rekao je za RTV dr Hlodik.

Imunizacija u Apatinu se obavlja u previjalištu apatinskog Doma zdravlja, a tokom prethodna dva dana vakcinisano je preko 200 građana.

"Za sada se građani ne prijavljuju u Domu zdravlja, jer na dnevnom nivou iz resornog Ministarstva stiže spisak ljudi koji su se prijavili i imaju zakazan termin za taj dan. Prijavljivanje za vakcinaciju moguće je svakodnevno telefonom preko pozivnog centra na broj 0800 222 334 od 8 do 20 sati ili preko portala e-Uprava. Građani koji su se prijavili, dobijaju putem sms poruke termin vakcinacije i potrebno je dođu u tačno zakazano vreme", izjavila je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Imunizacija građana odvija se po planu i u opštini Odžaci, a u tamošnji Dom zdravlja dopremljeno je u proteklih nedelju dana 750 doza vakcina kineskog proizvođača Sinofarm.

Izvor:RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.