Zapadnobački okrug: Za deset dana jasnija slika o cirkulaciji virusa Zapadnobački okrug: Za deset dana jasnija slika o cirkulaciji viru
utorak, 05 januar 2021 07:46

Zapadnobački okrug: Za deset dana jasnija slika o cirkulaciji virusa

U Zapadnobačkom okrugu ulaskom u Novu godinu i dalje je iznad 2.000 inficiranih od korona virusa, pa nadležni poručuju da nikako nije vreme za opuštanje i pored toga što je nešto blaža situacija, a za sedam do deset dana će slika o cirkulaciji virusa biti mnogo jasnija. Za doček i tokom prvog vikenda u 2021. godini komunalne službe grada Sombora i sanitarna inspekcija za Zapadnobački okrug obišli su ukupno 70 ugostiteljskih objekata, a opšti utisak je da su se ugostitelji pridržavali propisanih mera. ...
Početak godine nije doneo ništa bolju epidemiološku sliku u Zapadnobačkom okrugu, što pokazuju brojke od 2.325 inficiranih virusom Koivd -19, navode u Zavodu za javno zdravlje i dodaju da ovih dana očekuju distribuciju vakcine. Domovima zdravlja u okrugu već su dopremljeni frižideri kako bi se vakcina mogla čuvati na temperaturi od 2 do 8 stepeni.

"Na teritoriji grada Sombora je trenutno 784 inficirana pacijenta od korona virusa, u Apatinu 295 pacijenata, u Kuli 854 pacijenta i u Odžacima 392 aktivna slučaja. Ovih dana očekujemo distribuciju vakcije do našeg Zavoda, odakle će se distribuirrati prema domovima zdravlja u našem okrugu. Vakcinacija će se sprovoditi kod zdravstvenih radnika, kod zaposlenih u staračkim domovima i domovima socijalne zaštite i naravno kod starije populacije", kaže dr Tatjana Medić, epidemiolog Zavod za javno zdravlje Sombor.

Praznična atmosfera smanjila je broj pacijenata u Kovid ambulanti.

"U skladu sa prazničnom atmosferom bilo je manje pregleda u Kovid ambulanti, odnosno u proteklih sedam dana obavili smo 411 pregleda, testirali smo 362 pacijenta, a ukupan broj pozitivnih na korona virus bio je 115, što je još uvek visok procenat infektivnosti. U somborsku Opštu bolnicu "dr Radivoj Simonović" uputili smo 64 pacijenta", napominje dr Zdravko Hlodik, načelnik Kovid ambulante u Somboru.

U somborskoj komunalnoj inspekciji kažu da su tokom novogodišnjih praznika obavili kontrole u preko 50 ugostiteljskih objekata, dok je sanitarna inspekcija obišla 30, a ukupno su u sedam lokala otkrivene nerpavilnosti. Opšta ocena je da su ugostitelji bili disciplinovani.

"U tri objekta su utvrđene nepravilnosti, a 31. decembra je postupajući inspektor uočio okupljanje ljudi suprotno svim propisima i tu je adekvatno i u skladu sa zakonom i reagovano. Prvog dana Nove godine nismo imali uočene nepravilnosti, da bi 02. januara uočili kršenje protiv-epidemijskih mera. Na teritoriji Zapadnobačkog okruga od 01. do 04.januara doneli smo ukupno 128 rešenja o nalaganju mera karantina u kućnim uslovima", kaže Božana Sovilj, načelnica sanitarne inspekcije za Zapadnobački okrug.

Od 01. do 04. januara u porodilištu je rođeno pet dečaka i jedna devojčica, ističu u somborskoj Opštoj bolnici i navode da je u Novu godinu i Odeljenje za Kovid ušlo sa boljom epidemiološkom situaciojim, na lečenju je 40 pacijenata obolelih od korona virusa.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.