U ponedeljak i utorak u Somboru radno vreme do 20 časova U ponedeljak i utorak u Somboru radno vreme do 20 časova
ponedeljak, 28 decembar 2020 06:13

U ponedeljak i utorak u Somboru radno vreme do 20 časova

U skladu sa Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik RS“,br.156/2020), u ponedeljak 28.decembra i utorak 29. decembra, radno vreme svih ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, tržnih centara, prodavnica, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.), kozmetičkih salona, frizerskih salona, salona lepote, objekata iz oblasti sporta i rekreacije (fitnes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju), kao i drugih objekata u oblasti uslužnih delatnosti, ograničava se tako da ti objekti mogu raditi od 05.00 časova do 20.00 časova.

U zatvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo, a čija je površina preko 300m2, maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na 9m2.

Podsećamo da u toku radnog vremena u objektima u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17.00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (namenjenih za ljude ili životinje) i samostalni maloprodajni objekti u kojima se trgovina, po pravilu, obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (trafike tj. kiosci), kao i pozorišta, bioskopi, muzeji i galerije mogu da rade do 21.00 čas. Van ograničenog radnog vremena mogu da rade apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva, kao i ugostiteljski objekti u kojima se priprema hrana i piće koje se dostavlja korisnicima ili u kojima se prodaju hrana i pića preko šaltera, odnosno bez ulaska kupca u sam objekat.
Grad Sombor i Štab za vanredne situacije grada Sombora ističu da je od ključne važnosti lična odgovornost pojedinca. Koronavirus je i dalje među nama. Zato je važno da nosimo zaštitnu masku, držimo međusobno rastojanje od najmanje dva metra i pridržavamo se zabrane okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru. Još jednom apelujemo na sugrađane da se kao i do sada ponašaju odgovorno, da se pridržavaju svih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.