Završeni radovi na uređenju atrijuma Županije Završeni radovi na uređenju atrijuma Županije
petak, 25 decembar 2020 07:25

Završeni radovi na uređenju atrijuma Županije

Radovi na parternom uređenju atrijuma zgrade „Županije“ završeni su pre roka. Izvršeno je popločanje partera, renovirana je atmosferska kanalizacija, postavljene su klupe i novi mobilijar, a postavljena je i dekorativna rasveta fasade, koja će dati novu dimenziju ovom prostoru u večernjim satima. Fontana je zadržala stari oblik i kao takva uklopljena je u novi izgled partera atrijuma.

Renovirani prostor predstavlja još jedan turistički potencijal Sombora, a posetioci koji dolaze da vide sliku „Bitka kod Sente“ imaće priliku i da obiđu prostor atrijuma.

„Imali smo priliku da obiđemo završene radove u atrijumu zgrade „Županije“. Ja bi pohvalio izvođače, s obzirom da su pre roka završili ove radove. Nama je izuzetno drago što konačno imamo reprezentativan atrijum, s obzirom da u decembru 2018. godine smo završili kompletnu fasadu. Sada smo uradili i ovo parterno uređenje, zajedno sa rasvetom, klupama i ostalim mobilijarom koji se nalazi ovde, tako da smo dobili još jedan reprezentativan atrijum u našem gradu. Svakako da ovaj prostor će moći da koriste svi turisti koji budu dolazili da pogledaju sliku Bitka kod sente i svakako svi naši sugrađani koji koriste usluge Gradske uprave“ izjavio je gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

Pri uređenju partera strogo se vodilo računa o zaštiti postojećeg zelenila. JKP „Zelenilo“ izvršilo je izdizanje najnižih grana, u cilju zaštite „tisa“. Izvođenje radova svo vreme nadzirao je i Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin, a koji je izradio i odobreni Projekat parternog uređenja. Izvođač radova je „SOMBORELEKTRO“. Sombor, a podizvođač „Džimi Commerce“ d.o.o Prigrevica.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.