U Vojvodini oko 42.000 aktivnih slučajeva kovida, ali se procenjuje da je brojka daleko veća U Vojvodini oko 42.000 aktivnih slučajeva kovida, ali se procenjuje da je brojka daleko veća
nedelja, 20 decembar 2020 08:35

U Vojvodini oko 42.000 aktivnih slučajeva kovida, ali se procenjuje da je brojka daleko veća

Epidemiološka situacija u Vojvodini je i dalje vanredna, u svim opštinama i gradovima, dok Novi Sad i dalje registruje najveći broj obolelih dnevno - 313 slučajeva u poslednja 24 sata, što predstavlja i blagi rast.

Kako poručuju u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kritično je u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku, dodaju vojvođanski epidemiolozi, broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 41.995, a tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.164 nova slučaja.

"Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 11.845, potom sledi Pančevo sa više od 4.000, Zrenjanin sa više od 2.900, Subotica sa više od 2.600, Bačka Palanka sa više od 1.700, Kikinda sa više od 1.300, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.100 registrovanih aktivnih slučajeva", navode u IZJZV.

Kako dodaju, zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji i potrebno je strogo poštovati mere na snazi.

Izvor: 021.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.