Somborskim ugostiteljima dozvoljena prodaja hrane i pića preko šaltera Somborskim ugostiteljima dozvoljena prodaja hrane i pića preko šaltera
četvrtak, 17 decembar 2020 06:02

Somborskim ugostiteljima dozvoljena prodaja hrane i pića preko šaltera

U skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Sl.glasnik RS“, br.151/2020), ugostiteljski objekti u kojima se priprema hrana i piće koje se dostavlja ili u kojima se prodaje hrana i piće preko šaltera bez ulaska kupca u sam objekat, izuzeti su od mere ograničenja radnog vremena (od ponedeljka do petka od 05.00 časova do 17.00 časova).

Počev od danas, 16. decembra 2020. godine, ugostiteljski objekti u kojima se priprema hrana i piće koje se dostavlja ili u kojima se prodaje hrana i piće preko šaltera bez ulaska kupca u sam objekat mogu raditi svakog radnog dana i vikendom, i dužni su da obezbede da se ispred objekta ne okuplja više od tri korisnika, kao i da lica koja su ispred objekta nose maske i drže rastojanje od najmanje dva metra.

U skladu sa Odlukom o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim i zanatskim objektima i objektima za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu na teritoriji Grada Sombora, radno vreme ugostiteljskih objekata koji vrše dostavu hrane i prodaju preko šaltera je radnim danom od 06.00 do 24.00 časa, a petkom, subotom, uoči praznika i prvog dana praznika, mogu produžiti radno vreme za dva sata od propisanog radnog vremena, odnosno do 02.00 časa narednog dana.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.